Hoe Neem Je Vrije Tijd Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Neem Je Vrije Tijd Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Neem Je Vrije Tijd Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Neem Je Vrije Tijd Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Neem Je Vrije Tijd Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Wat heb je echt nodig voor jouw new born? - HEMA helpt 2024, April
Anonim

Om vakantie te vieren met vrienden of familie moet je vaak vrij nemen van je werk van je baas of van je ouders om op deze dag van huis te gaan. En de bijeenkomst van het nieuwe jaar is in dit geval geen uitzondering.

Hoe neem je vrije tijd voor het nieuwe jaar?
Hoe neem je vrije tijd voor het nieuwe jaar?

instructies:

Stap 1

Als u een jong gezin bent met een klein kind

Je zult het aan je eigen ouders moeten vragen - de grootouders van je baby. Plaats uw gezin daarom niet in een moeilijke positie wanneer ze moeten kiezen tussen hun plannen voor deze oudejaarsavond en de wens om u te helpen - bespreek deze kwestie een paar weken voor de verwachte vakantie. En dan, met een positieve beslissing voor jou, hebben de ouders tijd om hun plannen aan te passen, te wennen aan het idee dat ze deze nacht zullen doorbrengen in het gezelschap van hun geliefde kleinzoon of kleindochter (meerdere kleinkinderen).

Stap 2

Maak geen misbruik van de gunstige houding van je ouders - als je de afgelopen nieuwjaarsvakantie al het huis hebt verlaten, laat ze dit nieuwe jaar dan vieren zoals ze willen. U kunt de verloren tijd volgend jaar inhalen.

Stap 3

Als je minderjarig bent

Begin een paar minuten voor de date met je ouders te praten over de mogelijkheid om je vakantie buitenshuis door te brengen - stel ze zo in dat je de belangrijkste nacht van het jaar niet met hen wilt doorbrengen, maar met vrienden. Tegelijkertijd moet het gesprek niet assertief zijn en moet u zelf niet te volhardend zijn - geef gewoon uw wensen aan. Dit is slechts de eerste stap om je ouders voor te bereiden op het nemen van de beslissing die je nodig hebt.

Stap 4

Keer ongeveer een week na de eerste terug naar het gesprek over het vieren van het nieuwe jaar. Nu moet u argumenten aanvoeren om u van huis te laten gaan: u studeert ijverig en naar uw beste vermogen en haalt navenant goede cijfers op school of universiteit (u zult moeten proberen echt "uw staart op te trekken" in uw studies), thuiskomen in een strikt gemarkeerde tijd van de ouders, proberen aan hun verzoeken te voldoen. Identificeer 2-3 meer vergelijkbare positieve voorbeelden van uw gedrag.

Stap 5

Krijg de steun van je vrienden, wiens stem "gewicht" heeft in de ogen van je ouders. Laat een vriend voor je bemiddelen en beloof dat hij je gedrag op het feest zeker zal volgen.

Stap 6

Zorg ervoor dat je je ouders alle telefoonnummers geeft: appartementen waar je het nieuwe jaar gaat vieren; twee of drie van je vrienden, die ook bij je op het feest zullen zijn; ouders die eigenaar zijn van het appartement. Laat ook je vader en moeder het adres achter waar je op oudejaarsavond zult zijn.

Stap 7

Bemoei je niet met de wens van ouders om de ouders van vrienden en verhuurders te bellen - laat ze zeker zijn van je eerlijkheid en zuiverheid van bedoelingen.

Stap 8

Verander uw verbeterde gedrag niet in verband met het aanstaande bedelgedrag - ouders moeten begrijpen dat u alles oprecht doet, en niet alleen zodat u op nieuwjaarsdag het huis uit mag.

Stap 9

Als u een ondergeschikte werknemer bent

Plaats uw baas en andere teamleden niet in een moeilijke positie om u te vervangen tijdens de nieuwjaarswacht. Neem daarom, als de omstandigheden niet urgent zijn, maar de reden echt belangrijk is, vrij ten minste enige tijd voor de datum.

Stap 10

Probeer het probleem van je vervanger zelf op te lossen voordat je naar de baas gaat: spreek met iemand van het team af dat hij die avond dienst heeft in plaats van jou. En ga naar de kop met dit vervangingsvoorstel.

Aanbevolen: