Hoe Maak Je Kunstmatige Sneeuw?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kunstmatige Sneeuw?
Hoe Maak Je Kunstmatige Sneeuw?

Video: Hoe Maak Je Kunstmatige Sneeuw?

Video: Hoe Maak Je Kunstmatige Sneeuw?
Video: Hoe maak je sneeuw in de zomer? 2024, April
Anonim

Meer recentelijk legden onze ouders en hun grootouders, die huizen decoreerden voor het nieuwe jaar, watten die sneeuw imiteerden onder de bomen en tussen de ramen. Het zag er niet zo onaantrekkelijk uit, maar de sneeuw leek maar gedeeltelijk. Tegenwoordig kunnen we kunstmatige sneeuw maken die er echt uitziet en zelfs koud is.

hoe maak je kunstmatige sneeuw?
hoe maak je kunstmatige sneeuw?

instructies:

Stap 1

Eerst moeten we wat luiers halen. Ja, ja, gewone luiers, omdat ze het hoofdbestanddeel bevatten dat we nodig hebben bij het maken van kunstmatige sneeuw - natriumpolyacrylaat. Het wordt niet in natura in winkels verkocht, maar het is overvloedig aanwezig in luiers. Een luier maat 5 maakt twee of drie handen vol kunstsneeuw.

Stap 2

Nadat u voldoende luiers hebt genomen, moet u ze voorzichtig met een schaar knippen en de inhoud - hetzelfde natriumpolyacrylaat - in een eerder voorbereide container gieten. Voor deze doeleinden kun je een emmer of een bak nemen, of je redden met een kleinere container - alles hangt af van hoeveel sneeuw je wilt eindigen.

Stap 3

Nadat de inhoud van de luiers in de container is gegoten, giet er wat water in, roer en wacht een tijdje totdat het natriumpolyacrylaat de vloeistof absorbeert. Als de "sneeuw" er droog uitziet, voeg dan wat meer water toe en roer opnieuw. En zo verder totdat de inhoud van de container op echte sneeuw lijkt.

Stap 4

Om kunstmatige sneeuw eruit te laten zien als echte sneeuw, niet alleen aan de buitenkant, maar ook om aan te raken, volstaat het om het in de koelkast te plaatsen. Als de container te groot is - in de kou. Het belangrijkste is dat de temperatuur niet onder nul is - in dit geval zal het water bevriezen en zal onze kunstmatige sneeuw eenvoudig in ijs veranderen.

Stap 5

Nu de kunstsneeuw klaar is, kun je de kerstboom ermee versieren voor het nieuwe jaar, of plezier maken met je vrienden. Dit geldt vooral in de zomer, wanneer echte sneeuw niet te vinden is!

Aanbevolen: