Hoe We Ontspannen Op Nieuwjaarsvakantie In

Hoe We Ontspannen Op Nieuwjaarsvakantie In
Hoe We Ontspannen Op Nieuwjaarsvakantie In

Video: Hoe We Ontspannen Op Nieuwjaarsvakantie In

Video: Hoe We Ontspannen Op Nieuwjaarsvakantie In
Video: Ontspannen, Rust een kleine meditatie 2024, Mei
Anonim

In de winter van 2015 bood het ministerie van Arbeid de inwoners van Rusland een volwaardige wintervakantie aan: de nieuwjaarsviering duurt tot 11 januari.

Hoe we ontspannen op nieuwjaarsvakantie in 2015
Hoe we ontspannen op nieuwjaarsvakantie in 2015

In overeenstemming met de Russische wet zijn alle dagen van 1 januari tot 8 januari feestdagen. Als ze samenvallen met het "wettelijke weekend" (zaterdag of zondag) - wordt de vrije dag uitgesteld naar een andere datum.

Dit jaar waren er twee vrije dagen voor de vakantieperiode - zaterdag (3 januari) en zondag (4 januari). In overeenstemming met het decreet van de regering van de Russische Federatie over het uitstel van vrije dagen in 2015, wordt een van deze vrije dagen (zaterdag) uitgesteld tot vrijdag 9 januari en de tweede - tot maandag 4 mei. Zo zullen zaterdag en zondag 10 en 11 januari "meelopen" met de nieuwjaarsvakantie.

Toegegeven, het recht op rust tot de 12e dag is niet van toepassing op instellingen die op een "zesdaagse" werken: op werkende zaterdagen wordt de overdracht van de vrije dag van 3 januari naar 9 januari niet gemaakt. Daarom gaan medewerkers van dergelijke organisaties al op de negende aan het werk en hebben ze een korte werkweek na de vakantie, bestaande uit vrijdag en zaterdag.

Russen hebben nog steeds geen recht op oudejaarsdagen: alle decemberdagen, inclusief de 31e, zijn officieel werkdagen. De enige concessie is dat aangezien de laatste dag van december een pre-vakantiedag is, de werkdag met een uur moet worden verkort.

Alleen scholieren die volgens het traditionele "kwartaal"-systeem studeren, hebben de mogelijkheid om een paar dagen te besteden aan de voorbereiding op het nieuwe jaar: hun wintervakantie begint op 29 december en ze gaan naar school wanneer hun ouders aan het werk zijn, op 12 januari. Scholen die een trimesteronderwijssysteem hebben gekozen, werken tot 30 december, hun vakantie duurt slechts 10 dagen - van 31 december tot 9 januari.

Aanbevolen: