Hoe Je Echt Kunt Ontspannen Tijdens De Nieuwjaarsvakantie

Inhoudsopgave:

Hoe Je Echt Kunt Ontspannen Tijdens De Nieuwjaarsvakantie
Hoe Je Echt Kunt Ontspannen Tijdens De Nieuwjaarsvakantie

Video: Hoe Je Echt Kunt Ontspannen Tijdens De Nieuwjaarsvakantie

Video: Hoe Je Echt Kunt Ontspannen Tijdens De Nieuwjaarsvakantie
Video: Vakantie Meditatie 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is voor velen misschien wel de meest langverwachte vakantie. En de nieuwjaarsvakantie wordt nog meer verwacht. Mensen willen dus meerdere dagen achter elkaar uitrusten, als er geen klanten komen, niet vroeg op hoeven, geen verplichtingen, gewoon rust en veel eten. Maar om de een of andere reden voel je na zo'n lange periode van vrije dagen meestal geen lichtheid en een gevoel van goede rust. Er is geen kracht om aan het werk te gaan, het is moeilijk om je te concentreren op de taken die voor je liggen, de hersenen en het lichaam zijn niet klaar voor nieuwe weekdagen.

Nieuwjaar
Nieuwjaar

Hoe te ontspannen en energie te besparen: 3 tips

Tip 1. Wees fysiek en mentaal actief

In de regel verminderen mensen op vakantie hun activiteitsniveau sterk (tenzij ze ergens op reis gaan waar je veel moet lopen). Hetzelfde geldt voor mentale activiteit. Na maanden van werken, wil ik ontspannen.

Maar 10 dagen van zo'n totale ontspanning leidt ertoe dat het dan moeilijk is om bij elkaar te komen, om weer af te stemmen op het werk, om ergens heen te gaan. Een makkelijke manier om dit te voorkomen is door niet volledig te stoppen met je fysieke en mentale activiteit. En als je de laatste tijd niet fysiek actief bent geweest, dan is dit een kans om het nog te verhogen. Hier zal voldoende tijd voor zijn.

Tip 2. Analyseer het uitgaande jaar en denk na over de toekomst

Het is natuurlijk beter om zo'n analyse aan het eind van het jaar te doen. Maar als het niet lukt, dan is het tijd om dit te doen op de nieuwjaarsvakantie.

Omdat we in deze constante routine rennen, rennen, rennen … En soms vergeten we, maar waar rennen we eigenlijk? Minstens één keer per jaar hebben we de mogelijkheid om te stoppen en te kijken of we daar renden? En misschien is het tijd om ergens heen te gaan?

Het is geweldig als je doelen schrijft voor het volgende jaar. Tijdens deze periode wil het lichaam nieuwe overwinningen en prestaties, met een plan weet je vanaf de eerste dagen van het jaar waar je heen moet. Daarom komen de meeste van deze doelen uit.

Beeld
Beeld

Tip 3. Zet een stap richting jezelf en je innerlijke kind

In deze constante race van het leven "werk, gezin, huishoudelijke zaken" vergeten we vaak onszelf. Het is erg belangrijk om jezelf te leren kennen en te begrijpen wat jij (en niet je omgeving) precies wilt. Onthoud enkele oude hobby's. Wees alleen met jezelf. Leer jezelf beter kennen.

Misschien is dit de belangrijkste aanbeveling. Tijd met jezelf doorbrengen, zelfs hardop praten als niemand luistert, is een kans om te begrijpen wat je dit nieuwe jaar zou willen vieren, wat belangrijk voor je is. In een dialoog met jezelf hoor je veel aanwijzingen over het leven. Het is je innerlijke stem die communicatie miste. Inderdaad, meestal bespreekt een persoon problemen niet alleen met zichzelf en daarom worden problemen niet opgelost. De beste manier om iets te veranderen, is jezelf af te vragen 'hoe'.

Lange vakanties geven ons een unieke kans om te doen waar op andere momenten geen tijd voor is. Grijp deze kans.

Aanbevolen: