Hoe Verloopt De Ramadan In Egypte?

Hoe Verloopt De Ramadan In Egypte?
Hoe Verloopt De Ramadan In Egypte?

Video: Hoe Verloopt De Ramadan In Egypte?

Video: Hoe Verloopt De Ramadan In Egypte?
Video: How to fold Samosa perfectly - Homemade Samosa Patti Recipe - Kitchen With Amna 2024, April
Anonim

Ramadan is een islamitische feestdag die begint op de nieuwe maan van de negende maand van de islamitische kalender en 28 dagen duurt. In Egypte verandert er tijdens de ramadan veel tot aan de openingstijden van etablissementen, maar in vakantieoorden waar toeristen uitrusten, valt dit niet zo op.

Hoe verloopt de Ramadan in Egypte?
Hoe verloopt de Ramadan in Egypte?

Met de komst van de ramadan beginnen sommige toeristen te denken dat alleen buitenlanders de hele dag op straat lopen, terwijl Egyptenaren ergens verdwijnen. Maar met het begin van de avond beginnen de inwoners van het land plotseling feest te vieren, luide muziek aan te zetten en plezier te hebben. Feit is dat de Egyptenaren bij zonsopgang gaan bidden en enkele uren in moskeeën doorbrengen, waarna ze naar huis gaan en slapen tot het middaguur of zelfs tot de avond. Op dit moment zijn er nog maar een paar etablissementen open, waaronder winkels en eetgelegenheden voor toeristen.

'S Avonds komen de steden van Egypte geleidelijk tot leven. Er verschijnen steeds meer mensen op straat, er worden amusementsgelegenheden geopend en de handel begint te bloeien. Sommige winkels geven voedsel aan de armen, en restaurant- en café-eigenaren bieden hun klanten grote kortingen. Egyptenaren prijzen Allah, ze zenden religieuze programma's uit op radio en televisie en vrome mensen lezen de Koran in moskeeën, in huizen en op straat. Moslims vasten en houden zich strikt aan het gebedsschema en het speciale maaltijdplan.

Tijdens de viering van de Ramadan krijgen alle moslims de opdracht om zich op een speciale manier te gedragen. Ze moeten vroom zijn, geen leugens toestaan en bovendien lasterlijk, mensen vergeven voor hun fouten, aardig zijn voor anderen, zelfs als ze niet-gelovigen zijn. Tijdens de dagen van de viering van de Ramadan buigen de Egyptenaren voor de grootheid van Allah en leren ze verdraagzaamheid en het vermogen om goed te doen, zonder iets terug te willen ontvangen. Families gaan picknicken, buren vieren samen en zelfs vreemden kunnen door Egyptenaren worden uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten. In veel steden worden seminars en lezingen gehouden waar mensen meer te weten kunnen komen over de islam.

Na het einde van de ramadan vieren de Egyptenaren een uitbundig feest dat 4 dagen duurt. Op dit moment zijn de meeste instellingen en zelfs overheidsgebouwen gesloten, iedereen rust en heeft plezier. Mensen geven elkaar cadeaus, trekken hun mooiste outfit aan, organiseren vuurwerk, zingen en dansen.

Aanbevolen: