Hoe Verloopt De Open Fortendag In Venetië?

Hoe Verloopt De Open Fortendag In Venetië?
Hoe Verloopt De Open Fortendag In Venetië?

Video: Hoe Verloopt De Open Fortendag In Venetië?

Video: Hoe Verloopt De Open Fortendag In Venetië?
Video: uindewijk Overvecht Utrecht fort de Klop 2024, Mei
Anonim

De vestingwerken van Venetië waren ooit een groot en complex verdedigingssysteem, waarin de beroemde Venetiaanse forten van groot belang waren. Helaas zijn er tot op de dag van vandaag nog maar een paar bewaard gebleven en kun je ze één keer per jaar zien - op de Open Forten Dag.

Hoe verloopt de Open Fortendag in Venetië?
Hoe verloopt de Open Fortendag in Venetië?

Dit evenement vindt elk jaar plaats in Venetië op 1 augustus. Op deze dag kan iedereen genieten van de Venetiaanse forten, meestal gesloten voor het publiek, die van grote waarde zijn op het gebied van archeologie en architectuur. De meeste zijn gebouwd in de 16e en 17e eeuw, toen forten nog een belangrijke rol speelden in de verdediging van Venetië. Nu zijn sommige forten veranderd in culturele attracties en zijn ze onderdeel geworden van de historische toeristische route.

Meestal organiseert de stad op Open Forten Dag vele excursies naar deze verbazingwekkende bouwwerken, zodat u een beetje het interessante verleden van Venetië kunt leren kennen. Meestal begint de toeristische route vanaf een van de meest indrukwekkende vestingwerken in de buurt van Mestre - Fort Marghera. Het grondgebied beslaat meer dan 40 hectare land en de configuratie lijkt op een ster. Dit fort is in de eerste plaats gebouwd en was bedoeld om de stad te beschermen tegen land.

Vervolgens gaat de excursie door de forten Bazzera en Manin, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt om kruitvoorraden op te slaan, via de mooiste plekken en uitkijktorens naar het fort Carpenedo, waar de militaire kazerne van de 19e eeuw werd gereconstrueerd, en gaat naar de forten van de lagune. Fort SantAndrea, bijvoorbeeld, ligt tussen de verbazingwekkend mooie eilanden - direct bij de ingang van de lagune, wat zijn gunstige strategische positie in het verdedigingssysteem van de stad laat zien. Verder in het excursieprogramma is het eiland Lazzareto Nuovo, Fort San Felice, Maximilian's Tower, forten Scarpa-Volo Estate en Ca Roman aan de oevers van Pellestrina.

Tijdens een bezoek aan de forten ziet u kruitdepots en arsenalen, voormalige kazernes, indrukwekkende verdedigingstorens en nog veel meer. De Open Forten Dag is bijzonder waardevol voor toeristen uit andere landen, waardoor ze de geest van het verleden Venetië kunnen voelen en kennis kunnen maken met zijn geschiedenis.

Aanbevolen: