Hoe Verloopt De Dag Van De Zeevarende In De Wereld?

Hoe Verloopt De Dag Van De Zeevarende In De Wereld?
Hoe Verloopt De Dag Van De Zeevarende In De Wereld?

Video: Hoe Verloopt De Dag Van De Zeevarende In De Wereld?

Video: Hoe Verloopt De Dag Van De Zeevarende In De Wereld?
Video: Voor en na De Dag Des Oordeels | Hoe gaat de einde van de Wereld eruitzien? 2024, April
Anonim

In verschillende landen wordt de zeemansvakantie soms op verschillende dagen gevierd. Desalniettemin gaat dit evenement altijd gepaard met felicitaties, plezier, thema-evenementen, enz.

Hoe verloopt de Dag van de Zeevarende in de wereld?
Hoe verloopt de Dag van de Zeevarende in de wereld?

In 2010 besloten leden van de Internationale Maritieme Organisatie om een zeemansdag in te stellen, die op 25 juni in veel landen van de wereld zou worden gevierd. Dit werd gedaan om twee redenen. Ten eerste was het nodig om een internationale vakantie te creëren die zeevarenden uit verschillende landen zou samenbrengen. Ten tweede werd besloten deze dag te wijden aan de zeelieden van de koopvaardijvloot, wier verdiensten enigszins werden gekleineerd in vergelijking met de verdiensten van de zeelieden.

Op de dag van de navigator is het in sommige landen van de wereld gebruikelijk om de arbeiders van de koopvaardijvloot te feliciteren, geschenken te geven, films over zeelieden uit te zenden, thematische tentoonstellingen en zelfs feestelijke concerten te organiseren. Op 25 juni worden toespraken gehouden over het belang van zeevarenden voor de wereldeconomie en worden beroemde zeelieden uit het verleden herdacht. De vlootarbeiders geven feestjes, geven elkaar souvenirs en hebben plezier. In sommige gevallen kunnen aan de beste zeevarenden erecertificaten of diploma's worden uitgereikt.

Het belangrijkste doel van het vieren van de Dag van de Zeevarende is om het prestige van het beroep te vergroten, jonge mensen aan te trekken en ernaar te streven het belang van het werk van zeevarenden aan te tonen. Bovendien wordt deze vakantie vaak een gelegenheid om belangrijke kwesties met betrekking tot navigatie aan de orde te stellen.

Er zijn ook landen die hun eigen nationale zeildag hebben. In het bijzonder hebben we het over IJsland. Daar is het de gewoonte om op de eerste zondag van juni alle zeilers te feliciteren. De tradities van het vieren van de Dag van de Zeevaarder in IJsland zijn jarenlang vrijwel onveranderd gebleven. Elk jaar, op de eerste zondag van juni, wordt daar een groots maritiem festival gehouden, dat niet alleen door zeilers kan worden bezocht, maar ook door vertegenwoordigers van elk ander beroep.

Tijdens het festival kun je schepen zien, over het dek lopen, deelnemen aan leuke zeeraces, een boottocht maken, een paar gerechten van het zeevarende menu eten en thema-souvenirs kopen. Op deze dag doen reddingswerkers niet alleen hun gebruikelijke werk, maar organiseren ze ook wedstrijden om hun vaardigheden te demonstreren. De zeilers organiseren ook zwemwedstrijden.

Aanbevolen: