Hoe Verloopt De Dag Van De Jeugd In Rusland?

Hoe Verloopt De Dag Van De Jeugd In Rusland?
Hoe Verloopt De Dag Van De Jeugd In Rusland?

Video: Hoe Verloopt De Dag Van De Jeugd In Rusland?

Video: Hoe Verloopt De Dag Van De Jeugd In Rusland?
Video: Rusland-Nederland Jongerenforum 2024, Mei
Anonim

Naast de bekende feestdagen, zoals het nieuwe jaar of de dag van de overwinning, zijn er in Rusland meer lokale feestdagen, bedoeld voor bepaalde bevolkingsgroepen. Deze omvatten Youth Day, gewijd aan jonge Russen.

Hoe verloopt de Dag van de Jeugd in Rusland?
Hoe verloopt de Dag van de Jeugd in Rusland?

Voor het eerst verscheen zo'n feestdag als Youth Day in de USSR in de jaren 50. In Rusland werd het begin jaren 90 nieuw leven ingeblazen. Aanvankelijk was de datum van het evenement zwevend - de dag werd gevierd in het laatste weekend van juni. Vervolgens werd de datum vastgesteld - nu valt de feestdag altijd op 27 juni.

Op de Jongerendag spreken de politieke leiders van het land felicitaties uit. Meestal is dat de president, soms de premier en de hoofden van regio's en steden.

Ook tijdens de vakantie worden er verschillende culturele evenementen gehouden. Zo werd in 2012 in Naberezhnye Chelny onder auspiciën van de Jongerendag een festival voor moderne dans gehouden. In Grozny en vele andere steden werden feestelijke concerten gehouden met deelname van zowel beroemde artiesten als beginnende jeugdgroepen.

Sportwedstrijden vallen vaak samen met de vakantie. Zo probeert het stadsbestuur een gezonde levensstijl onder jongeren te promoten.

Af en toe worden evenementen ter ere van de jongerendag gecombineerd met afstudeerfeesten op scholen. Op zulke dagen organiseert het stadsbestuur gemeenschappelijke evenementenruimtes voor scholieren en studenten. In dit geval kan de viering door de beslissing van de stadsleiders worden uitgesteld van 27 juni naar een andere dag.

Hoewel de Jeugddag niet tot een officiële feestdag is uitgeroepen, kan het worden beschouwd als een belangrijke feestdag en een manier om de aandacht van jongeren te trekken voor verschillende dringende kwesties. Naast de amusementscomponent kunnen er op deze dag ook propaganda-evenementen worden gehouden, bijvoorbeeld in verband met de oproep om af te zien van alcohol en drugs. De verscheidenheid aan evenementen hangt niet alleen af van het leiderschap van een bepaalde stad, maar ook van de activiteit van jeugdorganisaties, die op deze dag de kans krijgen om zich te laten zien.

Aanbevolen: