Wanneer Is De Dag Van De Jeugd?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Jeugd?
Wanneer Is De Dag Van De Jeugd?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Jeugd?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Jeugd?
Video: Yusuf is voor één dag 'Koning van de Jeugd' 2024, Mei
Anonim

De Jeugddag is een jaarlijkse nationale feestdag in Rusland en wordt gevierd op 27 juni. Aanvankelijk werd het gevierd op de laatste zondag van juni, en in sommige steden is deze traditie tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, ondanks het presidentiële decreet om de datum uit te stellen.

Wanneer is de Dag van de Jeugd?
Wanneer is de Dag van de Jeugd?

geschiedenis van de vakantie

De geschiedenis van de vakantie begon meer dan vijftig jaar geleden. In 1958 werd voor het eerst de Jeugddag gehouden. Bovendien werd een paar maanden daarvoor de oprichting ervan officieel bevestigd in het overeenkomstige besluit van de regering van de USSR. Destijds werd de Jeugddag jaarlijks gevierd op de laatste zondag van juni.

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie veranderde de situatie enigszins. De president van de Russische Federatie Boris Jeltsin heeft een officieel bevel uitgevaardigd volgens welke de hele bevolking nu de Dag van de Jeugd op 27 juni moet vieren.

De jongere generatie is de toekomst van elk land. Daarom probeert de regering op alle mogelijke manieren steun te betuigen aan meerderjarigen. Op dit moment zijn de mogelijkheden van jongeren en het scala aan garanties van de staat flink uitgebreid. In veel onderwijsinstellingen begonnen speciale interviews te worden georganiseerd, waarbij werkgevers, zelfs tijdens hun studie, de meest getalenteerde studenten selecteren voor verdere werkgelegenheid. Dit evenement wordt uitgevoerd met als doel de werkloosheid te bestrijden.

Jonge gezinnen worden niet genegeerd door de overheid. De staat biedt substantiële hulp bij het kopen van huisvesting, het verbeteren van de huisvestingsomstandigheden en het ondersteunen van het moederschap.

Kenmerken van de vakantie

De Jeugddag is een nationale feestdag en zou in alle Russische steden gevierd moeten worden. Dit evenement gaat niet alleen gepaard met massale vieringen, concerten en andere sociale evenementen, maar wordt traditioneel ook in tal van media behandeld. Gepubliceerde interviews met hoofden van de administratie worden over het algemeen beschouwd als een soort rapporten waarmee het publiek vertrouwd zou moeten zijn.

Er zijn stabiele problemen onder de jongere generatie aller tijden: roken, alcoholisme, drugsverslaving en werkloosheid. De Jongerendag is in zekere zin in het leven geroepen om deze en andere problemen aan te pakken. Een presidentieel besluit stelt bijvoorbeeld een bepaald kader vast voor het vieren van deze dag. Onder hen de verplichte aanwezigheid van sportevenementen in het amusementsprogramma, die worden gehouden met als doel jongeren kennis te laten maken met een gezonde levensstijl.

Heel vaak worden er op de Jeugddag speciale acties gehouden tegen drugsverslaving, roken of alcoholisme. Dergelijke evenementen worden meestal georganiseerd door jongerenorganisaties en sociale bewegingen.

Het is opmerkelijk dat 27 juni, de Jeugddag wordt gevierd in Zuid-Ossetië, en Wit-Rusland en Oekraïne vieren het op de laatste zondag van juni. Soortgelijke feestdagen zijn aanwezig in de cultuur van veel landen. 19 mei wordt de Jeugddag gevierd in Turkije, 4 mei - in China, 16 juni in Zuid-Afrika.

Aanbevolen: