Wanneer Is De Dag Van De Medewerkers Van De Burgerlijke Stand

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Medewerkers Van De Burgerlijke Stand
Wanneer Is De Dag Van De Medewerkers Van De Burgerlijke Stand

Video: Wanneer Is De Dag Van De Medewerkers Van De Burgerlijke Stand

Video: Wanneer Is De Dag Van De Medewerkers Van De Burgerlijke Stand
Video: NT2 wat is burgerlijke stand/staat? 2024, Mei
Anonim

Een persoon ontmoet medewerkers van de burgerlijke stand bij het registreren van een huwelijk of het verkrijgen van een geboorteakte van een kind. Werknemers op dit gebied hebben echter een breed scala aan verantwoordelijkheden, daarom wordt het vervullen van hun officiële taken voor hen geassocieerd met hoge verantwoordelijkheid, professionele geletterdheid, toewijding en gebrek aan kleinigheden. In Rusland wordt elk jaar op 18 december de dag van de medewerkers van het kadaster gevierd.

Wanneer is de dag van de medewerkers van de burgerlijke stand
Wanneer is de dag van de medewerkers van de burgerlijke stand

18 december - deze datum voor de professionele vakantie is niet toevallig gekozen. Het was op deze dag in 1917 dat de geschiedenis van het kadaster begon, toen een speciaal decreet werd ondertekend dat de relevante autoriteiten oprichtte. Dit document is aangenomen door de Raad van Volkscommissarissen van de jonge Sovjetrepubliek. Het decreet regelde alle aspecten van het familierecht en legde de beginselen vast van gelijkheid van echtgenoten, vrijwilligheid van het huwelijk, enz. Sinds die tijd begon de verplichte registratie van huwelijken, de geboorte van kinderen, de dood van familieleden via het kadaster. Deze afkorting vertaalt zich als "burgerlijke registratie".

Hoe vier je een professionele vakantie?

De professionele vakantie van medewerkers van de burgerlijke stand valt niet altijd in het weekend, dus veel medewerkers van de structuur vieren de viering op de post. Zij worden benaderd om een aanvraag in te dienen en een datum vast te stellen voor de huwelijksaangifte, een pasgeborene aan te melden of een overlijdensakte van een bepaalde persoon op te stellen. En hoewel de service van de kadastermedewerkers wordt geassocieerd met trieste gebeurtenissen, is het beroep in de hoofden van de meeste mensen nauw verweven met de vakantie. Het zijn immers de medewerkers van de burgerlijke stand die de plechtige ceremonies houden waardoor de pasgetrouwden zich kunnen verenigen door het huwelijk.

Tegenwoordig worden familierelaties op het grondgebied van Rusland geregeld door de "Familiecode van de Russische Federatie", die in 1995 op 8 december door de Doema werd aangenomen.

De meeste medewerkers van het kadaster zijn vrouwen, dus op hun vakantie ontvangen ze niet alleen prettige felicitaties, warme wensen, maar ook bloemen. En u kunt het personeel van de burgerlijke stand niet alleen gezondheid wensen, maar ook geduld, warmte en comfortabele werkomstandigheden.

Wat te geven aan een medewerker van het kadaster?

Op 18 december kunnen de medewerkers van de burgerlijke stand niet alleen een bos bloemen of een doos bonbons van dienst krijgen, maar ook een heerlijke taart zodat de collega's aan tafel kunnen samenkomen en hun herinneringen kunnen delen. Vaak krijgen de medewerkers van de burgerlijke stand thematische geschenken aangeboden. Dit zijn briefpapier, wenskaarten die kunnen worden gebruikt om de gangen van het gebouw te versieren.

Van de medewerkers van de burgerlijke stand wordt niet alleen vakbekwaamheid gevraagd, maar ook goodwill, kennis van familierecht en burgerlijk recht.

Elke medewerker van de burgerlijke stand levert een enorme bijdrage aan de opbouw van onze rechtsstaat, zorgt voor de bescherming van de belangen en rechten van burgers. Daarom worden de medewerkers van het kadaster ter ere van de vakantie vaak aangemoedigd met certificaten voor gewetensvolle dienst, prijzen. Ook van bezoekers, cliënten van de burgerlijke stand, klinken dankwoorden.

Aanbevolen: