Wanneer Is De Dag Van De Rakettroepen En Artillerie Van De Russische Federatie?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Rakettroepen En Artillerie Van De Russische Federatie?
Wanneer Is De Dag Van De Rakettroepen En Artillerie Van De Russische Federatie?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Rakettroepen En Artillerie Van De Russische Federatie?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Rakettroepen En Artillerie Van De Russische Federatie?
Video: Volkslied van de Russische Federatie (RU/NL tekst) - Anthem of Russia 2024, April
Anonim

De Dag van de Rocket Forces and Artillery is een professionele feestdag. Het wordt voornamelijk gevierd door degenen die verbonden zijn met deze takken van de strijdkrachten, veteranen en leden van hun families. Het wordt gevierd op 19 november.

Er kan een interessante fototentoonstelling worden georganiseerd op de Dag van de Missile Forces and Artillery
Er kan een interessante fototentoonstelling worden georganiseerd op de Dag van de Missile Forces and Artillery

Waarom op deze specifieke dag?

Tot 1964 werd in de Sovjet-Unie Artilleriedag gevierd. Het werd in 1944 geïnstalleerd volgens het decreet van het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR. De datum is niet toevallig vastgesteld. Op 19 november 1944 begon het Sovjet-tegenoffensief in Stalingrad. In deze grote operatie, die een keerpunt werd in de loop van niet alleen de Grote Patriottische Oorlog, maar ook de Tweede Wereldoorlog, speelde artillerie een uitstekende rol. Ter herdenking van de verdiensten van de Sovjet-artilleristen werd een professionele vakantie ingesteld.

In 1964 werden raketmannen toegevoegd aan de artilleristen, omdat deze takken van het leger nogal wat gemeen hebben.

Hoe markeren?

In raket- en artillerie-eenheden is het op deze dag gebruikelijk om officieren en dienstplichtigen te feliciteren. Ceremoniële bijeenkomsten, concerten, vergaderingen worden gehouden. Als er een militair monument is in de nederzetting waar de eenheid is gestationeerd, worden er bloemen op gelegd. In sommige delen worden veteranen en schoolkinderen uitgenodigd voor de vakantie.

Hoe te markeren?

De dag van de rakettroepen en artillerie kan in bijna elke nederzetting van Rusland worden gevierd. Onder de inwoners van uw stad en dorp zijn er zeker veteranen die in deze troepen hebben gediend. U kunt hierover informeren bij de veteranenraad of de commissie Maatschappelijk Welzijn. Het kan heel goed zijn dat er tijdens de Grote Vaderlandse Oorlog veldslagen zijn geweest op het grondgebied van uw stad of dorp. Artillerie nam waarschijnlijk ook deel aan hen. Je kunt er een artikel over schrijven in een lokale krant, een reportage maken op radio of televisie. Zelfs als je stad ver van het slagveld ligt, is het mogelijk dat sommige van je landgenoten in deze troepen hebben gediend tijdens de Grote Patriottische Oorlog, in Afghanistan of op hotspots. Misschien is het in het gebied waar je nu woont dat geweren of granaten zijn gemaakt. Dit alles kan in een tentoonstelling in het plaatselijk historisch museum of verteld worden aan schoolkinderen tijdens de lessen van moed. De dienst van uw landgenoten in de raketstrijdkrachten en artillerie kan ook het onderwerp worden van de lokale geschiedenisconferentie. Het is ook mogelijk om een historische reconstructie uit te voeren van een veldslag waaraan artillerie heeft deelgenomen. Meestal worden er op deze dag interessante tentoonstellingen georganiseerd in grote militaire musea.

Exposities van een dergelijke tentoonstelling kunnen niet alleen foto's, krantenknipsels omvatten, maar ook speelgoedmodellen van geweren, militaire voertuigen met raketwapens, enz.

Niet alleen in de Sovjettijd

Natuurlijk is de Day of Rocket Forces and Artillery een professionele feestdag voor degenen die in een relatief recente tijd in deze troepen hebben gediend of zelfs nu dienen. Maar de geschiedenis van de artillerie gaat meer dan een eeuw terug. Dus tentoonstellingen, historische reconstructies, conferenties, thematische concertprogramma's kunnen niet alleen betrekking hebben op de Sovjetperiode en het heden. U kunt praten over de geschiedenis van artillerie in uw omgeving, over beroemde militaire leiders die geweren en granaten voor hen ontwikkelden, over het gebruik van artillerie in beroemde veldslagen sinds de middeleeuwen.

Aanbevolen: