Hoe Verloopt De Dag Van De PR-specialist In Rusland?

Hoe Verloopt De Dag Van De PR-specialist In Rusland?
Hoe Verloopt De Dag Van De PR-specialist In Rusland?

Video: Hoe Verloopt De Dag Van De PR-specialist In Rusland?

Video: Hoe Verloopt De Dag Van De PR-specialist In Rusland?
Video: 03.03.Курс ДОЛЛАРА на сегодня.Золото. SP500.НЕФТЬ.РТС. Рубль.Евро.ММВБ.Сбербанк. Газпром.Норникель. 2024, April
Anonim

In 2004 werd voor het eerst de Dag van een PR-specialist in Rusland gehouden. De vakantie was gepland op 28 juli, aangezien het op deze dag was dat een jaar eerder een decreet werd ondertekend, waardoor de kenmerken van de posities van public relations-specialisten werden opgenomen in de All-Russian classifier.

Hoe verloopt de Dag van de PR-specialist in Rusland?
Hoe verloopt de Dag van de PR-specialist in Rusland?

Lange tijd behoorden public relations-specialisten tot een duister, onbegrijpelijk en niet prestigieus beroep. Pas in 2001 kreeg de PR-industrie staatssteun, maar dit leidde niet direct tot meer belangstelling. De gevestigde PR-specialistendag moest bewijzen dat dit vak niet minder belangrijk is dan andere. De nadruk ligt in de regel op de voordelen van de PR-industrie, op de kansen die het biedt.

Op de vakantie van een public relations-specialist is het niet alleen gebruikelijk om vertegenwoordigers van dit beroep te feliciteren of zelfs geschenken te geven, maar ook om speciale evenementen voor iedereen te organiseren, waarbij mensen de specifieke kenmerken van dit werk beter kunnen leren kennen. Het feit is dat, hoewel het prestige van het beroep groeit, sommige mensen nog steeds niet begrijpen wat zijn vertegenwoordigers doen. Public relations wordt soms verward met reclame, dan met journalistiek, dan met psychologie, en PR-Specialistendag is de beste tijd voor educatieve evenementen.

Sommige lezingen, seminars en andere evenementen die op 28 juli plaatsvinden, zijn voornamelijk voor ondernemers. Zakenlieden moeten begrijpen hoe belangrijk de hulp van een gekwalificeerde PR-specialist kan zijn voor het bedrijf, en ook weten welke taken moeten worden uitgevoerd door een vertegenwoordiger van dit beroep die een bepaalde functie bekleedt. Dankzij dergelijke evenementen is het mogelijk om het beroep populairder te maken en wederzijds begrip tussen werkgever en werknemer tot stand te brengen.

Ook worden op 28 juli in sommige steden professionele evenementen en met name conferenties gehouden, waar PR-specialisten elkaar kunnen leren kennen, ervaringen kunnen delen, nieuwe verbindingen kunnen leggen, samen bepaalde zaken kunnen bespreken en problemen kunnen oplossen. Met name wordt jaarlijks een groot evenement in Moskou georganiseerd, waarvoor telkens een nieuw, interessantst en relevant onderwerp wordt gekozen. In het kader daarvan wordt zelfs een feest gehouden, waarbij prijzen worden uitgereikt aan de beste specialisten, bekende musici, zangers, enz. treden op.

Aanbevolen: