Hoe Trouwpictogrammen Te Kiezen

Hoe Trouwpictogrammen Te Kiezen
Hoe Trouwpictogrammen Te Kiezen

Video: Hoe Trouwpictogrammen Te Kiezen

Video: Hoe Trouwpictogrammen Te Kiezen
Video: Relaties, Trouwen u0026 Hand vragen - Podcast Deel 1. 2024, Mei
Anonim

Het huwelijk is een van de belangrijkste sacramenten. Het is de bruiloft die steun en bescherming geeft van de Heer, en tijdens de ceremonie daalt de zegen van de Heer neer op het paar. En natuurlijk is een bruiloft niet mogelijk zonder de trouwiconen van de Heiland en de Moeder van God.

Hoe trouwpictogrammen te kiezen
Hoe trouwpictogrammen te kiezen

Mooi paar mooie pictogrammen

Sommige families hebben hun eigen trouwpictogrammen, die worden gebruikt voor zegeningen. Maar vaker wel dan niet, moet een paar nieuwe kiezen. Er zijn geen vaste regels, dus u kunt zich laten leiden door uw smaak en iconen kiezen die meer geschikt zijn voor een trouwjurk. Als je een schouderlang icoon kiest, waar de Moeder Gods tot aan de schouders is afgebeeld, dan is het beter om de icoon van de Verlosser in dezelfde stijl te kiezen. Het is mogelijk om de productie van iconen in speciale workshops te bestellen, dan zullen ze in dezelfde stijl worden gemaakt en harmonieus worden gecombineerd met andere attributen van de ceremonie.

Iconen van de Moeder Gods

De icoon van de Moeder van God herinnert de vrouw aan nederigheid, aan de noodzaak om van kinderen te houden en een vriend te zijn voor haar man. Dus het Kazan-pictogram van de Moeder van God betuttelt heel Rusland en daarom wordt het meestal gekozen als een trouwpictogram. Het Vladimirovskaya-pictogram betuttelt Moskou, en de Fedorovskaya-moeder van God heeft speciale macht met betrekking tot kinderen, bevordert het welzijn in huis en beschermt langs het hele pad van het leven.

Na het sacrament van de bruiloft worden de iconen teruggegeven aan de familie iconostase of worden ze bewaard door de echtgenoten. De geestelijkheid is het erover eens dat niet de waarde van de icoon van het grootste belang is, maar het geloof erin, alleen dan zal de genade van de trouwicoon afstammen. Let bij het kiezen van pictogrammen niet alleen op hun decoratie, maar ook op persoonlijke gevoelens. Hoe gemakkelijker het is om voor de icoon te bidden, hoe effectiever het beroep op de Heer zal zijn.

Aanbevolen: