Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Bladerdeeg Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Bladerdeeg Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Bladerdeeg Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Bladerdeeg Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Bladerdeeg Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Hoe maak je een Hartige kerstboom van bladerdeeg en zelfgemaakte pesto 2024, Mei
Anonim

Een heerlijke en smakelijke kerstboom gemaakt van bladerdeeg zal zeker door alle gasten worden gewaardeerd. De kerstboom zal de nieuwjaarstafel versieren, zal een prachtig feestelijk dessert worden, dat ook gemakkelijk en snel te bereiden is.

Hoe maak je een kerstboom van bladerdeeg voor het nieuwe jaar?
Hoe maak je een kerstboom van bladerdeeg voor het nieuwe jaar?

Het is nodig

  • Producten:
  • • 400 - 500 g bladerdeeg
  • • 4-5 eetl. chocoladepasta zoals Nutella (gekookte gecondenseerde melk, jam)
  • • 30 g gehakte noten (amandelen, cashewnoten, pinda's)
  • • 1 kippenei voor smering

instructies:

Stap 1

Bereid het deeg voor. Als je het in de vorm van een rol had, verdeel het dan in 2 identieke rechthoeken. Als het deeg de vorm had van 4 vierkante vellen, verbind dan de vierkanten in paren en rol uit zodat je 2 rechthoeken van dezelfde grootte krijgt.

Stap 2

Leg bakpapier of bakpapier op een bakplaat en vervolgens de eerste laag deeg. Bereid een tweede laag deeg voor die precies even groot is als het eerste vel. Gebruik de botte kant van het mes om de bovenkant van de kerstboom lichtjes helemaal bovenaan het deegvel te markeren. Het moet precies in het midden van de bovenkant van de rechthoek zijn. Trek een lijn met een mes van het bovenste punt naar de onderste hoeken van het deeg, zodat een driehoek de grootte van het hele deegblad vormt.

Stap 3

Schep de vulling in de resulterende driehoek en spreid voorzichtig in één laag over het oppervlak van het deeg. Leg de tweede laag deeg er voorzichtig op. Zorg ervoor dat de afmetingen en zijkanten van de deegrechthoeken overeenkomen. Snijd de zijkanten door 2 lagen deeg en snijd de visgraat uit. Bewaar de rest van het deeg, want je hebt ze later nodig om de ster en de stam te snijden.

Stap 4

Gebruik een scherp mes om de stronk van de stam van onderaf weg te snijden. Verwijder overtollige delen rond de hennep. Begin dan met het snijden van de takken en maak horizontale sneden die het midden niet bereiken, dat wil zeggen waar de stam is omlijnd. Snijd bijna helemaal tot aan de top van de boom, maar raak de top van de boom niet aan. Draai elke tak 1-2 keer om een golf te vormen.

Beeld
Beeld

Stap 5

Knip versieringen uit de resten van het deeg: een ster, een lint of een strook die langs de stam kan worden gelegd om het driedimensionaal te maken. Vet de afgewerkte kerstboom in met een losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze bruin is. Bestrooi de kerstboom desgewenst met noten, poedersuiker, gedroogde bessen of suikerwerkhagelslag om een echt elegante kerstboom te maken.

Aanbevolen: