Hoe Is Het Carnaval Van De Culturen Van De Wereld In Hamburg

Hoe Is Het Carnaval Van De Culturen Van De Wereld In Hamburg
Hoe Is Het Carnaval Van De Culturen Van De Wereld In Hamburg

Video: Hoe Is Het Carnaval Van De Culturen Van De Wereld In Hamburg

Video: Hoe Is Het Carnaval Van De Culturen Van De Wereld In Hamburg
Video: Dimash, Luis Miguel - "Sun of Mexico" / "Two Stars" - Latijns-Amerika 2024, Mei
Anonim

Voor degenen die van carnaval houden, hoeft u niet naar Rio de Janeiro of Havana te gaan. Ga naar Hamburg. Elk jaar in september, in het midden van de maand, wordt hier het carnaval van de wereldculturen gehouden, dat de beste artiesten en dansgroepen uit verschillende delen van Duitsland en andere landen samenbrengt. Er zijn hier echter ook veel lokale talenten, want er wonen mensen van verschillende nationaliteiten in Hamburg.

Hoe is het Carnaval van de Culturen van de Wereld in Hamburg
Hoe is het Carnaval van de Culturen van de Wereld in Hamburg

Het idee van de Hamburg Karneval des Kulturen is om Europeanen te vertellen over vertegenwoordigers van andere culturen, om hun kenmerken, vaardigheden en talenten te demonstreren. Nationale muziek, kostuums, dansen en liederen, maar ook toegepaste kunst en zelfs de keuken van verschillende landen - de meeste Duitsers hebben hier een vrij algemeen idee over. En comfortabel samenleven is onmogelijk zonder begrip en acceptatie.

Er zijn veel verschillende nationale gemeenschappen in Hamburg, mensen uit Afrika, Azië, Oceanië wonen hier. Ze hebben iets te bieden en laten de Europeanen zien - en zij zijn op hun beurt bereid om nieuwe dingen te accepteren en in ruil daarvoor hun eigen talenten te tonen.

Elk jaar wordt aan het Carnaval der Culturen een specifiek thema toegewezen: "respect", "tolerantie", "liefde". De evenementen duren slechts twee dagen, dus het programma is erg druk. De schaal van de actie is verbluffend. Tijdens deze septemberdagen verandert heel Hamburg in een groot toeristisch centrum. Evenementen voor alle smaken worden georganiseerd in verschillende wijken van de stad - boeken- en souvenirbeurzen, optochten van dansers, optredens van theatergroepen, proeverijen van nationale gerechten. De stadswebsite van Hamburg publiceert het programma van evenementen, het tijdstip van hun start en de route naar een of ander uitgaanscentrum.

Een verplicht onderdeel van de vakantie is een stadsparade met deelname van muziek- en dansgroepen. Kinderen zijn actief betrokken bij de vakantie - speciale speeltuinen, straatuitvoeringen en er worden verschillende masterclasses voor hen georganiseerd. Tijdens twee vakanties worden wedstrijden en wedstrijden van kunstgroepen gehouden, de winnaars ontvangen prijzen. De vakantie wordt afgesloten met een groot feest.

Elke gast kan deelnemen aan het carnaval - alle open evenementen zijn gratis, u hoeft alleen te betalen voor eten en souvenirs.

Soortgelijke evenementen vinden plaats in andere Duitse steden waar grote etnische diaspora's leven. Zo wordt in mei-juni het carnaval in Berlijn georganiseerd en in november neemt Keulen het stokje over.

Aanbevolen: