Hoe Was De Eerste Fietsavond In Londen

Hoe Was De Eerste Fietsavond In Londen
Hoe Was De Eerste Fietsavond In Londen

Video: Hoe Was De Eerste Fietsavond In Londen

Video: Hoe Was De Eerste Fietsavond In Londen
Video: Amersfoort - Londen op de fiets 2024, April
Anonim

Het London Architecture and Design Festival maakt deel uit van een groot cultureel festivalprogramma dat in 2012 12 weken in de Britse hoofdstad zal duren en op 9 september zal eindigen. In het kader daarvan werd de eerste Velonnight op het mistige Albion gelanceerd.

Hoe was de eerste fietsavond in Londen
Hoe was de eerste fietsavond in Londen

Het project "Fietsnacht" werd voorgesteld door Sergey Nikitin, universitair hoofddocent van de afdeling Theorie en Cultuurgeschiedenis van de Peoples 'Friendship University of Russia (Peoples' Friendship University of Russia) in 2006. Zijn idee is fietstochten, met behulp waarvan mensen kennis kunnen maken met de geschiedenis, architectuur, de landschappen van de mooiste steden ter wereld kunnen bewonderen. Dergelijke excursies zijn al met groot succes uitgevoerd in Moskou, St. Petersburg, New York en Rome.

Nu is de beurt aan Londen, dat dit jaar gastheer is van de XXX Olympische Zomerspelen en bij deze gelegenheid zijn culturele leven zoveel mogelijk probeert te verzadigen.

Hier begon van 23 tot 24 juni om middernacht de nachtwandeling langs de 28 kilometer lange route, die plaatsvond in het oosten van Londen. De excursie werd niet alleen bijgewoond door Russen, maar ook door de Britten, die opnieuw kennis maakten met de geschiedenis en architectuur van dit deel van de stad.

De deelnemers gingen naar de verhalen van zeer beroemde mensen. Op de radio klonken lezingen van Richard Rogers, de beroemde Engelse architect, en Peter Ackroyd, een historicus, auteur van een groot aantal monografieën, die het veranderende leven van Britten door de eeuwen heen volgden. Historicus Sergei Romanyuk sprak over de geschiedenis van het Russische Londen.

Deelnemers aan de "Bicycle Night" bezochten niet alleen het historische deel van de stad, maar onderzochten ook moderne gebouwen - het Olympisch stadion en het Olympisch dorp in de omgeving van Stratford.

De wandeling eindigde om vijf uur 's ochtends lokale tijd, met de zakenwijk Canary Wharf aan het einde van de route. Hier werden de deelnemers van "Velonochi" met hun programma begroet door het strijkersensemble.

De fietsexcursies waren zeer te spreken over deze vorm van kennismaking met de geschiedenis van het bouwkundig erfgoed. Welnu, de meest geharde van hen was om tien uur 's ochtends getuige van een ander evenement van het festival van architectuur en design, waarin teams van professionele ontwerpers wedijverden in de structuren van het bouwen van modellen uit duizenden blikken.

Aanbevolen: