Hoe Het Jaarlijkse Carnaval In Londen Te Bekijken?

Hoe Het Jaarlijkse Carnaval In Londen Te Bekijken?
Hoe Het Jaarlijkse Carnaval In Londen Te Bekijken?

Video: Hoe Het Jaarlijkse Carnaval In Londen Te Bekijken?

Video: Hoe Het Jaarlijkse Carnaval In Londen Te Bekijken?
Video: Tentoonstelling 100% Design Londen - een plek voor inspiratie en nieuwe ideeën 2024, April
Anonim

Elk jaar aan het einde van de zomer vindt in de hoofdstad van Groot-Brittannië, Londen, een van de grootste en meest kleurrijke carnavals ter wereld plaats. Dit is Notting Hill Carnival, dat dezelfde naam heeft als de wijk West-Londen, de traditionele locatie. Volgens de wereldranglijst staat het Britse carnaval op de tweede plaats na het Braziliaanse.

Hoe het jaarlijkse carnaval in Londen te bekijken?
Hoe het jaarlijkse carnaval in Londen te bekijken?

Om dit carnaval te kijken zonder je huis te verlaten, kun je gebruik maken van de mogelijkheden van televisie en internet. Als je kabel- of satelliet-tv hebt, zoek dan naar de uitzending van de vakantie op themazenders. Veel video's zijn te vinden op videoportalen zoals YouTube. Er is ook de officiële website van het carnaval, waar je veel video's, artikelen en gewoon nuttige informatie kunt vinden.

Maar geen enkele video kan tippen aan de mogelijkheid om het carnaval met eigen ogen te zien. Het wordt meestal eind augustus gehouden in Notting Hill, Londen, VK. Controleer voordat u op reis gaat de datum en tijd van de vakantie, omdat door verschillende omstandigheden de datum kan worden uitgesteld. Het carnaval vindt plaats in de straten van de stad, dus je kunt het gratis bekijken.

Ga er eerst heen met het vliegtuig naar Londen. Het is ongeveer vier uur reizen. Neem dan openbaar vervoer, metro of taxi naar Notting Hill. Als u de metro neemt, zijn uw stations Westbourne Park en Ladbroke Grove. Bovendien is de metro het meest geprefereerde vervoersmiddel, aangezien tijdens het carnaval de westelijke wijk helemaal vol staat met auto's. U kunt met de bus of taxi gaan. Een Engelse taxi is hetzelfde openbaar vervoer als een bus, dus er zullen geen problemen zijn op de weg. Misschien verkeersopstoppingen.

Als je met kinderen komt, is het beter om ze alleen op de eerste dag van het festival te bezoeken. Op de tweede dag komen Londenaren samen om te ontspannen en te dansen tot laat in de nacht. Dit betekent natuurlijk geenszins dat u in de problemen komt - de politie laat al haar personeel over aan de handhaving van de orde en de wet op de kermis. Tot nu toe hebben zich geen grote incidenten voorgedaan.

Er zijn echter een paar eenvoudige veiligheidsregels die u in gedachten moet houden. Ontmoet vooraf met je vrienden en familie bij de ingang van het festival. Bespreek ook van tevoren de plaats waar je elkaar zult ontmoeten als een van jullie verdwaalt in de menigte. Neem in geval van een incident onmiddellijk contact op met een politieagent als u vergeten dingen aantreft. Het is beter om niet in de menigte te komen, want een grote menigte mensen trekt zakkenrollers aan. Als je al geraakt bent, beweeg dan met mensen mee, zonder te proberen je een weg naar hen toe te banen. Houd uw persoonlijke bezittingen bij u, bewaar kostbaarheden, grote sommen, bankkaarten en dure sieraden in het hotel.

Houd er bij het bereiken van de carnavalslocatie rekening mee dat veel wegen geblokkeerd kunnen zijn. Voeg een extra half uur toe aan de geschatte reistijd. Vroeg aankomen en vertrekken. In veel gevallen is het veel gemakkelijker om een nabijgelegen station of halte te verlaten, en in sommige gevallen is het zelfs gemakkelijker om te lopen als je niet ver bent. Vervoersbedrijven in Londen geven vooraf folders uit, met gedetailleerde beschrijvingen van de werking van de metro en bussen op de vakantiedagen, evenals beschrijvingen van aanvullende routes. Ook voorzien de organisatoren iedereen van memo's met veiligheidstips tijdens het carnaval.

Aanbevolen: