Hoe Is Het Straatfestival In Londen?

Hoe Is Het Straatfestival In Londen?
Hoe Is Het Straatfestival In Londen?

Video: Hoe Is Het Straatfestival In Londen?

Video: Hoe Is Het Straatfestival In Londen?
Video: La Complet Mandingue - Arkhangelsk Street Theatre Festival, Russie - 2009 2024, April
Anonim

Londen is de hoofdstad van Groot-Brittannië en de grootste stad. Het trekt een groot aantal buitenlandse toeristen aan. Ze komen om de bezienswaardigheden te zien: het beroemde Tower Castle, Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral, Whitehall met de wereldberoemde Big Ben-klokkentoren, het British Museum met een rijke collectie oude tentoonstellingen, Madame Tussauds en nog veel meer.

Hoe is het straatfestival in Londen?
Hoe is het straatfestival in Londen?

Bezoekers van Londen kunnen het leven van gewone Engelsen ervaren door een bezoek te brengen aan de beroemde Engelse pubs, winkels, door de straten en parken van de stad te wandelen. Londen is niet alleen beroemd om zijn bezienswaardigheden, maar ook om zijn talrijke optredens, wedstrijden en festivals. Eén zo'n evenement is Europa's grootste straatfestival, dat jaarlijks eind augustus plaatsvindt in Notting Hill in Londen. Dit gebied was voorheen alleen bekend bij Russische burgers uit het verhaal van Conan Doyle "The Hound of the Baskervilles", aangezien het in Notting Hill was dat de veroordeelde Selden, de ongelukkige broer van de eerbiedwaardige mevrouw Barrymore, zijn misdaad pleegde. Nu is het beroemd om zijn kleurrijke festival.

Londen is de thuisbasis van een groot aantal immigranten uit de voormalige Britse koloniën in Afrika, Azië en West-Indië. Het waren de inwoners van de Caribische eilanden van West-Indië, die zich in Londen vestigden, die bijna veertig jaar geleden met dit festival op de proppen kwamen. Twee dagen lang zijn de straten van Notting Hill gevuld met menigten mensen in kleurrijke maskeradekostuums, onder het luide bespelen van muziekinstrumenten die kenmerkend zijn voor de regio (voornamelijk drums), ze hebben plezier. Het geluid is ongelooflijk, de sfeer is helder en opruiend.

Aan het carnaval doen vooral heel jonge mensen mee, aangezien de eerste dag van het festival, dat traditioneel op de voorlaatste zondag van augustus begint, officieel als Kinderdag wordt beschouwd. Maar ook volwassenen blijven niet weg van dit plezier. Toeschouwers die Notting Hill bezoeken, kunnen niet alleen genieten van kleurrijke processies, maar ook van het spel van talrijke muziekgroepen.

Natuurlijk zijn niet alle inwoners van Notting Hill blij met zoveel lawaai en drukte. Maar wat kun je doen! Liefhebbers van rust kunnen alleen maar geduld hebben en hopen dat zo'n festival maar één keer per jaar plaatsvindt en twee dagen snel voorbij vliegen.

Aanbevolen: