Hoe Kom Je In Het Boekendoolhof In Het Southbank Centre In Londen

Hoe Kom Je In Het Boekendoolhof In Het Southbank Centre In Londen
Hoe Kom Je In Het Boekendoolhof In Het Southbank Centre In Londen

Video: Hoe Kom Je In Het Boekendoolhof In Het Southbank Centre In Londen

Video: Hoe Kom Je In Het Boekendoolhof In Het Southbank Centre In Londen
Video: Southbank Centre 2024, April
Anonim

Aan het einde van de zomer van 2012 konden toeristen die naar de hoofdstad van Groot-Brittannië kwamen, een unieke attractie bezoeken - het Book Maze. De makers van dit grootschalige kunstobject toonden een creatieve benadering van het gebruik van gerecycled, milieuvriendelijk materiaal. Het doel van het project is om zoveel mogelijk mensen aandacht te schenken aan boeken en lezen.

Hoe kom je in het boekendoolhof in het Southbank Centre in Londen
Hoe kom je in het boekendoolhof in het Southbank Centre in Londen

In augustus 2012 werd een uniek kunstobject - het Book Labyrinth - opgericht in het Southbank-expositiecentrum in Londen. Het verscheen dankzij de grote Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges en zijn grote liefde voor boeken en labyrinten.

De makers van dit grootschalige kunstproject, Braziliaanse kunstenaars - Marcus Saboya en Galter Poupo - noemden hun labyrinttentoonstelling aMAZEme. De naam is een woordspeling: verbaas me ("verbaas me") en verwar me tegelijkertijd ("verbaas me"). Bovendien wordt het woord "doolhof" vertaald als een labyrint.

Het Londense aMAZEme is een verkleinde versie van het boekendoolhof in Rio de Janeiro. En zogenaamd herhaalt de vorm van het labyrint een fragment van de vingerafdruk van Jorge Luis Borges. Hoewel dit hoogstwaarschijnlijk slechts een mooie legende is.

Het London Labyrinth in de Royal Festival Hall is opgebouwd uit 250.000 boeken op een oppervlakte van 500 vierkante meter. De hoogte van de muren bereikt 2,5 meter. Het labyrint werd in 4 dagen gebouwd, 50 vrijwilligers namen deel aan de constructie.

Het kunstproject van Saboya en Poupo wordt beschouwd als een milieuvriendelijk werk. Het materiaal ervoor waren boeken, waarvan er vele werden opgestuurd voor recycling.

Alle bezoekers van het labyrint konden een boek van de muur halen, er doorheen bladeren en het daar lezen. Aan de muren zag je een verscheidenheid aan citaten over schrijvers en kunstenaars. Daarnaast hadden bezoekers de mogelijkheid om dagelijkse optredens te bekijken. Ook kreeg iedereen audiotours aangeboden, waarin werd verteld over de meest interessante boeken die zijn gebruikt bij de constructie van het kunstobject.

Het Southbank Exhibition Centre in Londen bevindt zich aan Belvedere Road. Van 5 tot 26 augustus 2012 vond de Maze Book Exhibition plaats in de Royal Festival Hall. Iedereen kon het helemaal gratis bezoeken.

Aanbevolen: