Hoe Deel Te Nemen Aan Het Zandsculpturenfestival In België

Hoe Deel Te Nemen Aan Het Zandsculpturenfestival In België
Hoe Deel Te Nemen Aan Het Zandsculpturenfestival In België

Video: Hoe Deel Te Nemen Aan Het Zandsculpturenfestival In België

Video: Hoe Deel Te Nemen Aan Het Zandsculpturenfestival In België
Video: FC De Kampioenen zandsculpturen in Middelkerke 2024, April
Anonim

De Belgische badplaats Blankenberg heeft haar deuren geopend voor liefhebbers van beeldhouwkunst. Het materiaal van kunstwerken zal zand zijn. Hier wordt tot het einde van de zomer een internationaal zandsculpturenfestival gehouden. Er nemen teams uit de VS, China, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië aan deel. Ook deelnemers uit Rusland zijn dit jaar uitgenodigd voor het festival. Om deelnemer te worden, dient u zich vooraf voor te bereiden.

Hoe deel te nemen aan het zandsculpturenfestival in België
Hoe deel te nemen aan het zandsculpturenfestival in België

De Belgische badplaats Blankenberg heeft haar deuren geopend voor liefhebbers van beeldhouwkunst. Het materiaal van kunstwerken zal zand zijn. Hier wordt tot het einde van de zomer een internationaal zandsculpturenfestival gehouden. Er nemen teams uit de VS, China, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië aan deel. Het evenement loopt van juni tot september. Ook deelnemers uit Rusland zijn dit jaar uitgenodigd voor het festival.

Degenen die aan zo'n evenement willen deelnemen, moeten kunnen tekenen en kunstwerken kunnen maken op een computer. Het bezit van speciale computerprogramma's zal uw werk versnellen.

Het creëren van een project is de eerste stap naar deelname aan het festival. Dit kan met een penseel, potlood of pastel, of het kan in een grafisch computerprogramma. Eerst moet je schetsen. Dan moet je alle nuances tekenen. Bij het maken van een tekening is het de moeite waard om deze zo veel mogelijk op een zandsculptuur te laten lijken. Bij het kiezen van een thema en compositie moet men bedenken dat er veel deelnemers zijn en dat het niet makkelijk is om de jury te verrassen. Je kunt het beste iets maken dat niet triviaal is. Alleen die projecten worden geaccepteerd die alleen van zand worden gemaakt, zonder het gebruik van bevestigingsmaterialen.

Bij het maken van een tekening op papier of een elektronisch model moet de beeldhouwer maximale kennis hebben van de eigenschappen van droog en nat zand. Dit helpt ontwerpfouten te voorkomen. De maker van het zandkunstwerk moet zich ervan bewust zijn dat ver uitstekende delen van het project kunnen instorten. Als er veel water in het midden van de vorm staat, zal deze zijn vorm verliezen. Als de beeldhouwer zeker weet dat zijn project uit zand kan worden gebeeldhouwd, kun je doorgaan naar de volgende stap.

Een potentiële deelnemer kan een aanvraag sturen naar het e-mailadres. Om dit te doen, moet u in de zoekmachine de zin "zandsculpturenfestival in België" typen en contactgegevens vinden in de links die verschijnen. Bij de aanvraag moet een bestand met een projectafbeelding worden gevoegd. De tekst van de brief moet in het Frans of Duits zijn. Daarna moet je 1-2 weken wachten voordat het festivalorganisatiecomité de aanvraag in overweging heeft genomen.

Als het antwoord positief is, kunnen de sculpturen veilig een vliegticket kopen naar de stad die het dichtst bij Blankenberg ligt en op pad gaan. Details over de woonplaats en de wedstrijd zijn vooraf beter bekend bij het organiserend comité.

Aanbevolen: