Hoe Start Je Een Concert?

Inhoudsopgave:

Hoe Start Je Een Concert?
Hoe Start Je Een Concert?

Video: Hoe Start Je Een Concert?

Video: Hoe Start Je Een Concert?
Video: Hoe wordt een concert opgebouwd? 2024, April
Anonim

De kwaliteit van het concert hangt grotendeels af van de gastheer. Een goede entertainer kan zelfs een programma "uittrekken" waaraan niet al te sterke teams deelnemen. Vooral het begin is belangrijk, want het zijn de eerste woorden van de presentator die het publiek en de deelnemers in de juiste stemming brengen.

U kunt een concert beginnen met een eenvoudige begroeting
U kunt een concert beginnen met een eenvoudige begroeting

Inleidende opties

Er zijn veel manieren om een concertprogramma te starten. Het hangt af van het onderwerp en de deelnemers. De meest populaire opties zijn:

- de begroeting van de gastheer en korte informatie over wat er gaat gebeuren;

- een korte video- of diafilm;

- muzikale introductie;

- parade van deelnemers met korte nummers.

Groeten van de gastheer

Dit is de gemakkelijkste manier om een concertprogramma te openen. Het vereist geen technische middelen. Een script is voldoende, waarin het is geschreven, inclusief wat de presentator te zeggen heeft. Deze optie is handig voor concerten van klassieke muziek, auteursliedjes, rockbands - kortom, waar de samenstelling van de deelnemers min of meer homogeen is en het signaal naar het begin op een bekende manier wordt gegeven (bijvoorbeeld, de derde bel). Controleer de microfoons voor het concert. Wacht een paar seconden na het derde belsignaal - het publiek moet gaan zitten en kalmeren. Ga het podium op en zeg hallo. Leg vervolgens uit wat het publiek zal horen en wie er zal spreken. Als het concert is gewijd aan een belangrijke datum, vertel het ons dan. Vergeet bij het openen van een abonnementsconcert niet het abonnement en het concertnummer te noemen.

Film of diafilm

Deze optie is geschikt voor themaconcerten gewijd aan openbare en professionele feestdagen, jubilea, enz. Teams die in verschillende genres werken, kunnen aan het programma deelnemen, dus eerst moet je het onderwerp op de een of andere manier identificeren. Let goed op de videosequentie. Bijvoorbeeld voor een concert gewijd aan Victory Day zijn oorlogsbeelden geschikt, voor Internationale Vrouwendag - verhalen over het werk van vrouwen in een stad of een bepaalde onderneming, voor een bedrijfsjubileum - een video of een serie dia's die vertellen over de leven van het collectief. In dit geval is het signaal voor het begin van het concert het uitschakelen van het licht en het verschijnen van een scherm voor de ogen van de toeschouwers - leeg of met een vast beeld. Over een paar seconden zou de video moeten starten. Na de video kan de presentator het podium opgaan, hallo zeggen, je feliciteren met de vakantie en het volgende nummer aankondigen. Trouwens, de laatste tijd is de vorm van een entertainer steeds populairder geworden, wanneer de presentator niet naar de microfoon gaat, maar achter de schermen zit.

Muzikale introductie

Deze optie lijkt enigszins op opera of ballet, wanneer het signaal voor de toneelactie wordt gegeven door het orkest dat de ouverture start. Kies voor de muzikale inleiding een stuk dat het publiek associeert met het thema van het concert. De mars uit de film "Belorussky Vokzal" is bijvoorbeeld geschikt voor Victory Day, het nummer "Five Minutes" is voor oudejaarsavond en "The Puppy is Lost" is geschikt voor een kinderconcert gewijd aan de bescherming van dieren. Na de muzikale inleiding, zoals in het vorige geval, begroet en kondigt de presentator de volgende nummers aan.

Parade van deelnemers

In dit geval bereidt elk team een zeer korte scène uit hun optreden voor. Deze optie heeft de voorkeur als er veel dans- en theatergroepen op het programma staan. Het fonogram moet vooraf worden geschreven. Het kan een heel stuk zijn of een medley. Het is noodzakelijk om de volgorde van de sprekers duidelijk te bepalen, omdat je heel snel het podium op moet. De duur van de voorstelling is minimaal, elk team moet maximaal twee keer rond het podium lopen, een paar danspassen of de meest karakteristieke bewegingen van theatrale personages maken. Voor zangers en instrumentalisten is deze optie niet erg goed, hoewel het in sommige gevallen mogelijk is.

Aanbevolen: