Hoe Start Je Een Kinderfeestje?

Inhoudsopgave:

Hoe Start Je Een Kinderfeestje?
Hoe Start Je Een Kinderfeestje?

Video: Hoe Start Je Een Kinderfeestje?

Video: Hoe Start Je Een Kinderfeestje?
Video: styling: een zwart-wit kinderfeestje in de tuin | vtwonen | tips 2024, Mei
Anonim

Er kunnen vele redenen zijn om kinderfeestjes te houden, variërend van bekende kalenderdata en verjaardagen tot picknicks met sprookjesfiguren. Maar waar het evenement ook over gaat, de belangrijkste voorwaarde moet een goede organisatie zijn, zodat kinderen geïnteresseerd en leuk zijn. Succes hangt voor een groot deel af van de vraag of je de juiste benadering van kinderen kunt vinden, ze kunt prikkelen en kunt entertainen. En dit moet vanaf de eerste minuten van de vakantie worden gedaan.

Hoe start je een kinderfeestje?
Hoe start je een kinderfeestje?

Noodzakelijk

  • - Ballonnen;
  • - papieren slingers;
  • - beamer;
  • - een scherm voor een filmprojector;
  • - een schijf met tekenfilms;
  • - snoepgoed;
  • - cadeaus voor kinderen;
  • - origamipapier;
  • - gekleurde linten;
  • - bladerdeeg;
  • - poppen voor het theater;
  • - kaarsen;
  • - een scherm voor een poppentheater.

instructies:

Stap 1

Als uw kind jarig is, probeer dan 's ochtends een vrolijke stemming te creëren. En maak hiervoor de dag ervoor, wanneer hij in slaap valt, samen met andere leden van je gezin, een verrassing voor hem: versier het appartement met prachtige kleurrijke ballen, hang slingers op. Als het kind niet erg klein is, kun je een muurkrant voor hem schilderen of een collage van foto's maken. Zet een schaal met fruit en je favoriete snoepjes in zijn kamer. En als hij wakker wordt, kom dan met cadeautjes en feliciteer hem met de vakantie. Of "verberg de schat" en hang identificatietekens op waarmee uw kind ernaar zal zoeken.

Stap 2

Kies een tijdstip om het feest te beginnen op basis van de leeftijd van uw kind. Hoe kleiner het is, hoe eerder het feest moet beginnen. De beste tijd is wanneer hij wakker wordt na een dutje, d.w.z. na 16.00 uur. U kunt dit ook bespreken met de ouders van de kinderen die bij u worden uitgenodigd.

Stap 3

Denk goed na over het ontmoeten van gasten en wat je direct na aankomst ermee doet, want gasten komen bijna nooit allemaal tegelijk. Degenen die eerder voor de vakantie zijn aangekomen, hoeven zich niet te vervelen. Voeg bijvoorbeeld een interessante cartoon voor hen toe. Als je kunt, bereid je dan voor op het bekijken van een groot scherm of zelfs een muur, en projecteer daar een cartoon met behulp van een "kanon" (filmprojector). Of nodig een goede tekenaar uit voor de vakantie, die de kinderen bezig zal houden met het schilderen van hun portret.

Stap 4

Als je weet hoe je iets met je eigen handen moet doen, probeer dan een masterclass te organiseren voor degenen die komen. Het kunnen origami zijn, bladerdeegproducten, goocheltrucs, bloemen maken van linten, enz. Maar bereid daarvoor natuurlijk alle materialen voor die je nodig hebt, zodat er genoeg is voor iedereen.

Stap 5

Als de jongens naar de feestdag komen, daar, bij de ingang, kunnen ze kleine geschenken krijgen in elegante zakjes. Bijvoorbeeld ballonnen, kleine chocolade, snoep aan een stokje, surprise vriendelijker, kauwsnoepjes. Dit zal de stemming bepalen en hen bezig houden voordat het hoofdprogramma wordt gestart.

Stap 6

Een kinderfeestje kun je heel traditioneel beginnen: met eten. Maar vergeet niet dat kinderen, in tegenstelling tot volwassenen, iets anders verwachten van deze activiteit - plezier en amusement. Maak daarom van de lunch geen hoogtepunt van het programma. Bereid lichte maaltijden, fruit, heerlijke zelfgemaakte cake, mooie koekjes, drankjes (liefst gezond) en hooguit kleine sandwiches. Na een kleine snack kun je verschillende spelletjes starten.

Stap 7

Een goede manier om de vakantie te beginnen is door een poppensprookje te laten zien. Bereid hiervoor verschillende poppen voor volgens het scenario van een sprookje - je kunt ze in een speciale winkel kopen of ze zelf naaien. Door een geïmproviseerd podium op te zetten, de lichten te dimmen en een kaars aan te steken, voegt u wat mysterie toe aan uw optreden. In plaats van een poppenkastverhaal kun je ook een schaduwtheater maken.

Stap 8

Na het sprookje is het nodig om de kinderen "op te winden". Probeer met ze te dansen of speel "forfeits". Laat de talenten van kinderen gewoon niet met geweld demonstreren en dwing ze om liedjes te zingen of poëzie voor te dragen - verlegen kinderen zijn geïrriteerd. Het is beter om ze taken gemakkelijker te geven - "grinniken" terwijl je op een stoel staat, springen met een pan op je hoofd, een grappig gezicht trekken, enz.

Stap 9

U kunt een thema bedenken voor de vakantie. In dit geval moet het begin gerelateerd zijn aan het algemene idee. Als je de jongens bijvoorbeeld uitnodigt om samen enkele tests te doorlopen, enkele taken voltooit om stripfiguren te redden of naar een sprookjesland te gaan, enz., maak dan een interessante introductie en schets de volgorde van tests of speurtochten.

Aanbevolen: