Hoe Organiseer Je Een Concert?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Concert?
Hoe Organiseer Je Een Concert?

Video: Hoe Organiseer Je Een Concert?

Video: Hoe Organiseer Je Een Concert?
Video: Hoe organiseer je een event? Gebruik het stappenplan van MBO Amersfoort! 2024, April
Anonim

De wereld van de muziek is gevuld met competitie. Mensen proberen echter steeds weer concerten en muziekfestivals te organiseren, gewoon omdat ze geïnteresseerd zijn. Als je ook een fan bent van muziek, dan heb je waarschijnlijk informatie nodig over een eenvoudig schema voor het organiseren van een concert voor beginners. Het zal je ook helpen om wat geld te verdienen.

Hoe organiseer je een concert?
Hoe organiseer je een concert?

Het is nodig

  • Begroting
  • Kennis van lokale groepen
  • Vrienden die kunnen helpen
  • Gezelligheid
  • Ontwerper
  • Computer met internettoegang

instructies:

Stap 1

Om een concert te organiseren, kun je wat onderzoek doen naar lokale bands en podia. Gebruik het internet en gespecialiseerde sites zoals myspace en last.fm waar u tal van interessante groepen kunt vinden en vrijelijk contact met hen kunt opnemen.

Stap 2

Bedenk in welk genre je een concert wilt maken en welke locaties geschikt zijn voor het houden van een dergelijk evenement.

Stap 3

Bepaal de groepen die op uw evenement zullen optreden. U kunt dit doen met myspace. Zoek lokale bands die werken in het genre waarin je geïnteresseerd bent, maak een lijst met geschikte bands en schrijf een brief aan elk van de geselecteerde bands om ze uit te nodigen om op te treden.

Stap 4

Als je eenmaal groepen en verschillende locaties in je hoofd hebt afgesproken, is het tijd om een datum voor het evenement te bepalen. De beste tijd voor elk concert is het weekend. Je kunt gemakkelijk een weekend voor jezelf uitstippelen als je jezelf professioneel vertegenwoordigt, de art directors van de geselecteerde sites uitnodigt om kennis te maken met je marketingplan, enz.

Stap 5

Om een concert te organiseren heb je promotiemateriaal nodig. Bijvoorbeeld flyers en posters. De beste manier om ze te maken, is door het aan je designervriend te vragen. Misschien zal hij zich er zelfs toe verbinden om gratis of voor een paar toegangskaarten voor het concert lay-outs te maken. Zorg ervoor dat u de ontwerper correcte en volledige informatie geeft over de datum, plaats en naam van het evenement.

Stap 6

Aan bands die deelnemen aan het concert kunt u kaarten in de voorverkoop geven. Bied ze rente op verkochte tickets. Zo trek je gegarandeerd meer mensen naar je concert.

Stap 7

Promoot uw evenement. Deel posters en flyers uit aan de muzikanten. Laat ze promotiemateriaal verspreiden onder hun fans. Zorg er ook voor dat je een poster ophangt bij de club waar het concert zal plaatsvinden.

Aanbevolen: