Hoe Te Leren Om Stakingen Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Om Stakingen Uit Te Schakelen?
Hoe Te Leren Om Stakingen Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Te Leren Om Stakingen Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Te Leren Om Stakingen Uit Te Schakelen?
Video: Bitvavo Staking | Hoe werkt het precies? 2024, Mei
Anonim

Voor een bowlingspeler is een strike een groot succes, aangezien het vermogen om alle pinnen met één slag neer te halen niet meteen komt. Vervolgens beginnen ervaren spelers niet alleen stakingen te waarderen, maar ook de schoonheid van de klap waarmee hij werd uitgeschakeld. Hoe leer je mooie en zelfverzekerde slagen uit te schakelen in één spectaculaire beweging?

Hoe te leren om stakingen uit te schakelen?
Hoe te leren om stakingen uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Traditioneel worden stoten uitgeslagen door een bal die vanaf de zijkant wordt geraakt, wanneer deze tegelijkertijd pinnen 1 en 3 omver gooit. Het achtereenvolgens vallen van figuren wordt vooral op prijs gesteld - eerst valt pin 1 en vervolgens pin 3. Om dit resultaat te bereiken, is het noodzakelijk om de bal te lanceren zodat deze eerst pin 1 bereikt en vervolgens pin 3. Nadat deze figuren zijn gevallen, valt de bal naar pin 5, naar links bewegend, en het is erg belangrijk om een goede rotatiesnelheid van de bal te bereiken.

Stap 2

De middelste pin is de sleutel en als deze blijft staan, kan de slag niet als geldig worden beschouwd. Idealiter zouden ze, omvergeworpen door een bal, aangrenzende figuren raken wanneer ze vallen, waardoor het effect van een kaartenhuis ontstaat. Pin 1 valt op pin 2, die op pin 4 valt, die pin 7 overweldigt, de laatste aan één kant van de driehoek. Nummer 3 raakt pin 6, die nummer 10 omver gooit en de andere kant vernietigt. Het midden van de driehoek stort in nadat de bal in de 9-pin stuitert en het neergehaalde nummer 5 valt, waardoor de pin 8 naar beneden valt. Dus de hele driehoek van figuren stort tegelijkertijd in, waardoor er geen enkele staande pin overblijft - dit is een echte staking genoemd.

Stap 3

Om te leren hoe je moet slaan, kies je een doelwit en lanceer je de bal er correct op. Aangezien de kleinste afwijking van de bal van het gekozen traject de worp kan verpesten, kiest u een methode van werpen genaamd "ball-hook", die sporen achterlaat op het oppervlak van de bol in de vorm van een kleine cirkel, een halve cirkel of een volledige cirkel. De halve cirkel is de gulden middenweg. Om het onder de knie te krijgen, stelt u zich de wijzerplaat voor terwijl u de bal optilt en wijst u uw duim naar 11 uur door uw pols met de klok mee te draaien.

Stap 4

Nadat je je vingers in de bal hebt geplaatst, moet je de juiste positie op de baan innemen, zodat je de bal direct naar het gekozen doel kunt richten. Zet met je rechtervoet een stap naar voren, neem de bal terug en breng dan je linkervoet naar voren en stuur tegelijkertijd de bal naar de pinnen. Bij het gooien moet je allereerst de duim loslaten, en dan de rest - terwijl de bal niet abrupt kan worden gegooid, omdat het belangrijkste bij het uitschakelen van een slag is om de vector van zijn beweging aan te geven met behulp van een hand die de bal naar de gewenste pin leidt.

Aanbevolen: