Wat Is De Naam Van Elke Dag Van Vastenavond?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Naam Van Elke Dag Van Vastenavond?
Wat Is De Naam Van Elke Dag Van Vastenavond?

Video: Wat Is De Naam Van Elke Dag Van Vastenavond?

Video: Wat Is De Naam Van Elke Dag Van Vastenavond?
Video: Dit zijn de populairste kindernamen 2024, Maart
Anonim

Sinds de oudheid heeft elke dag van de Vastenavond zijn eigen naam en tradities. En een moderne persoon zou moeten proberen om in zichzelf en zijn geliefden het gevoel van de Maslenitsa-vakantie te creëren.

Wat is de naam van elke dag van Vastenavond?
Wat is de naam van elke dag van Vastenavond?

instructies:

Stap 1

Maandag, de eerste dag van de Vastenavond, wordt Samenkomst genoemd. Vroeger begonnen de voorbereidingen voor vrolijke festiviteiten op deze dag - ze bouwden ijsglijbanen, forten, bouwden schommels, maakten een beeltenis van stro - een symbool van Maslenitsa. U kunt hetzelfde doen in de buurt van uw huis. Plan uw wekelijkse bezoeken en bezoeken aan u, bepaal de samenstelling van de gasten. Voer een revisie uit in de keuken - is er alles voor het maken van pannenkoeken. Koop wat je nodig hebt. Op deze dag kun je al pannenkoeken bakken. Trouwens, onder de voorouders was de eerste pannenkoek altijd bedoeld voor overleden familieleden en werd aan de armen gegeven.

Stap 2

De tweede dag van Maslenitsa - Zaigrysh. De meeste vastenavondrituelen van deze dag kwamen neer op matchmaking. Op deze dag gingen jonge mensen naar de bruid, kozen hun bruidegoms en bruiden. Nodig je tweede helft - potentieel of echt - uit om ergens een pannenkoek te eten, de bergen af te rijden.

Stap 3

Woensdag was Gourmet - ze dekten die dag tafels en gingen naar hun schoonmoeder voor pannenkoeken. Breek niet met de traditie. Misschien zult u op deze dag, na het eten van heerlijke pannenkoeken, veel respect en verwante gevoelens voor elkaar voelen.

Stap 4

Donderdag - Maak een wandeling. Hoewel deze dag van de olieweek veel namen heeft - Fracture, Shirokiy, Razgul, Razgulny Quarter. De Wide Maslenitsa begint - festiviteiten met volle teugen. Verzamel je kennissen voor een vakantie in de open lucht, organiseer een komisch vuistgevecht, neem de sneeuwforten die je eerder hebt gebouwd, wedstrijden en vier tenslotte een luidruchtig feest thuis. Gooi alle negativiteit weg die zich in de winter heeft opgehoopt.

Stap 5

Vrijdag - Schoonmoederavond. Op deze dag komt de schoonmoeder met een tegenbezoek op bezoek bij haar schoonzoon. Vergeet niet familieleden uit te nodigen voor het diner. Bereid een traktatie voor - bak pannenkoeken, denk aan een verscheidenheid aan vullingen. Toon je genegenheid voor elkaar.

Stap 6

Op zaterdag - Zolovka's bijeenkomsten - legden de schoondochters de tafel voor de familieleden van de man. Bereid een cadeau voor je schoonzus voor - dit is ook een traditie.

Stap 7

Afzien, oftewel Vergevingszondag, is de laatste dag van de Pannenkoekenweek. Vraag elkaar op de laatste dag voor de Grote Vasten om vergeving voor alle overtredingen, denk aan uw overleden familieleden. Voer het ritueel van afscheid van Vastenavond uit: nodig hiervoor uw vrienden uit de stad uit, naar de datsja, bouw een vogelverschrikker - een symbool van de winter en verbrand het. Spring over het vuur en neem voorzorgsmaatregelen. Schone maandag, waarmee de Grote Vasten begint, is een tijd van reiniging van zonden en slechte gedachten. Ga die dag naar het badhuis, of neem in ieder geval een "zinvol" bad.

Aanbevolen: