Wat Niet Te Doen Op Vastenavond En Vastenavond?

Wat Niet Te Doen Op Vastenavond En Vastenavond?
Wat Niet Te Doen Op Vastenavond En Vastenavond?

Video: Wat Niet Te Doen Op Vastenavond En Vastenavond?

Video: Wat Niet Te Doen Op Vastenavond En Vastenavond?
Video: Vastenavend, wat?! 2024, Maart
Anonim

Traditioneel duren vastenfeesten zeven dagen achter elkaar. Het hoogtepunt van de vakantie - Vastenavond zelf - valt op Vergevingszondag. En gedurende deze tijd zijn er enkele acties die niet mogen worden uitgevoerd.

Vastenavond verboden
Vastenavond verboden

Wanneer de Maslenitsa-week begint, mag het werk niet worden verwaarloosd. Deze vakantie van de winter afzien wordt niet geassocieerd met luiheid en passiviteit. Gedurende alle zeven dagen van Vastenavond mag men het werk niet vermijden, vooral huishoudelijke taken niet, weigeren iemand te helpen. Gedurende deze hele periode in het leven moet er activiteit zijn, energie. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat het niet wordt aanbevolen om reparaties op Maslenitsa te starten. Ook moet u, indien mogelijk, niet veel naaien / naaien, stoppen of borduren, breien.

Traditioneel moet men op Vastenavond zowel vrienden als naaste mensen en familieleden bezoeken en uitnodigen, ook verre. Tegelijkertijd mogen gasten in geen geval naar een onrein, verwaarloosd, rommelig huis komen. Tijdens de Vastenavond kunt u het schoonmaken niet uitstellen, vuile vaat achterlaten, afval ophopen, enzovoort. Het appartement moet altijd schoon en "fris" zijn.

Een van de belangrijkste punten van Vastenavond is het verbod op bepaalde voedingsmiddelen. Ondanks het feit dat deze vrolijke wintervakantie wordt geassocieerd met heerlijke lekkernijen, kun je tijdens Maslenitsa-dagen geen vlees, spek, vleesproducten in welke vorm dan ook eten. Daarom moeten pannenkoeken met vleesvulling worden opgegeven. Een ander verbod op vastenavond, gerelateerd aan voedsel, is om niet te bezwijken voor verleiding en elke dag te veel te eten.

Wat kan er nog meer niet worden gedaan op vastenavond en tijdens vastenavond? Het is verboden grof taalgebruik te gebruiken, scherp, grof, obsceen uit te drukken. Het is belangrijk om erg gevoelig te zijn voor zowel je woorden als je gedachten, maar ook voor je daden en emoties. Je kunt geen problemen maken, dingen regelen, betrokken raken bij conflicten of gevechten. Je moet proberen om alle problemen uitsluitend op een vreedzame manier op te lossen, compromissen te vinden en ruzies en ruzies te vermijden. En in geen geval mag je tijdens deze vakantietijd anderen vervloeken, op welke manier dan ook bedreigen.

Op vastenavond mag je geen etenswaren weggooien, ook geen restjes en niet de lekkerste restjes van gerechten. Het is beter om ze uit te delen aan de behoeftigen of ze te voeren aan zwerfdieren.

Aanbevolen: