Wat Te Doen Zodat De Kerstboom Niet Voortijdig Afbrokkelt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Zodat De Kerstboom Niet Voortijdig Afbrokkelt?
Wat Te Doen Zodat De Kerstboom Niet Voortijdig Afbrokkelt?

Video: Wat Te Doen Zodat De Kerstboom Niet Voortijdig Afbrokkelt?

Video: Wat Te Doen Zodat De Kerstboom Niet Voortijdig Afbrokkelt?
Video: Wat is beter voor het milieu: een echte of een neppe kerstboom? 2024, April
Anonim

Het meest geliefde en onvervangbare symbool van het nieuwe jaar is de boom. De pluizige bosschoonheid kan elk interieur versieren en vreugde brengen aan volwassenen en kinderen. Het belangrijkste is dat het zo lang mogelijk groen en elegant blijft.

Wat te doen zodat de kerstboom niet voortijdig afbrokkelt?
Wat te doen zodat de kerstboom niet voortijdig afbrokkelt?

instructies:

Stap 1

Als je een kerstboom op de markt koopt, kijk dan goed naar de boom. De takken moeten flexibel en zacht zijn, de stam is bedekt met frequente dikke naalden. Maar als sommige takken al zijn opgedroogd, gemakkelijk breken en sommige naalden ervan zijn afgebrokkeld, is het beter om zo'n boom niet te nemen - na een paar dagen zal de boom volledig "kaal" worden.

Stap 2

Voordat je de boom thuis installeert, bewaar hem dan een dag of twee in een koele kamer - op het balkon of op de zomerveranda, gewikkeld in papier of kranten. De boom moet geleidelijk wennen aan de hitte, omdat een sterke temperatuurverandering zijn schoonheid aantast.

Stap 3

Om te voorkomen dat de naalden geel worden en afbrokkelen, plaatst u de boom uit de buurt van batterijen en elektrische verwarmingstoestellen en besproeit u hem minstens één keer per dag met koud water uit een spuitfles. De droge lucht van de appartementen is destructief voor de bosbezoeker en met behulp van water houd je het langer vol. En er zal meer uniek naaldaroma zijn.

Stap 4

De beste manier om je kerstboom jong te houden, is door hem in een emmer nat rivierzand te zetten. Je kunt een oplossing van aspirine en suiker in het zand gieten (3 eetlepels suiker en één tablet per liter water). Schil alleen de bast van de onderkant van de stam en maak kleine inkepingen zodat het water en de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Kaliumpermanganaatoplossing is ook een uitstekende voedingsstof - voeg twee of drie kristallen toe aan een emmer water, giet het zand en je boom zal de hele vakantie staan.

Stap 5

Als er geen zand is, kun je de boom in een emmer water zetten, nadat je daar glycerine hebt toegevoegd (drie eetlepels per emmer van tien liter) of een mengsel van een snufje citroenzuur, gelatine en gemalen krijt. Een mengsel van zout, suiker en aspirinetabletten is ook behoorlijk effectief. Zout en suiker zullen de boom voeden en aspirine voorkomt rot in een vochtige omgeving. Vergeet niet water toe te voegen.

Stap 6

Als er geen aspirine is, kun je koperdraad of een paar koperen munten veilig in zoet water dopen - hun effect is vergelijkbaar met aspirine, waardoor het verschijnen van bacteriën wordt voorkomen.

Stap 7

Bovendien is het noodzakelijk om de boomstam constant van onderaf te vijlen, waarbij elke twee tot drie dagen een nieuwe snede wordt gemaakt - dit zal de stroom van voedingsstoffen en water naar de takken versnellen en de jeugd en frisheid van de groene schoonheid verlengen.

Aanbevolen: