Wat Niet Te Doen Tijdens De Ramadan

Wat Niet Te Doen Tijdens De Ramadan
Wat Niet Te Doen Tijdens De Ramadan

Video: Wat Niet Te Doen Tijdens De Ramadan

Video: Wat Niet Te Doen Tijdens De Ramadan
Video: WIJ VASTEN NIET TIJDENS DE RAMADAN :) 2024, April
Anonim

De negende maand van de islamitische maankalender wordt de heilige maand Ramadan (Ramadan) genoemd en gaat gepaard met strikt vasten en beperkingen. Omdat de maankalender korter is dan de Gregoriaanse en de kalenders van islamitische landen van elkaar verschillen, kan het begin van de Ramadan niet aan een specifieke datum worden gekoppeld - in verschillende landen valt het begin op verschillende dagen.

Wat niet te doen tijdens de Ramadan
Wat niet te doen tijdens de Ramadan

Vasten ("uraza") is voor elke moslim noodzakelijk om zijn zelfdiscipline en zijn geloof te versterken. Tijdens de ramadan wijden gelovigen de dag aan gebed, het lezen van de koran, meditatie, vrome daden en werk. Bovendien wordt na het vijfde gebed nog een extra gebed-namaz (taraweeh) uitgevoerd.

Overdag kun je niet eten, je dorst lessen, tabaksrook inademen. 'S Nachts worden de beperkingen opgeheven, maar het vastenmenu moet streng zijn, amusement en excessen mogen niet worden overgegeven. Zelfs toegestaan voedsel moet in zo min mogelijk hoeveelheden worden gegeten, aangezien vasten is gericht op het verminderen van vleselijke impulsen. Veel mensen beginnen verschillende lekkernijen in het donker te eten, verhogen de hoeveelheid voedsel die ze eten - in dit geval gaat het doel van vasten verloren, er is geen voordeel van.

Om de vreugde en beloning aan het einde van het vasten te voelen, moet de gelovige echte honger ervaren. Beperkingen op voedsel in de ramadan worden niet alleen opgelegd aan zwangere en zogende vrouwen, ernstig zieken, kinderen en mensen die onderweg zijn of hard werken. Dit zijn de meest voor de hand liggende verboden, veel mensen kennen ze. Naast deze zijn er echter andere, niet minder belangrijke verboden in de Ramadan.

Probeer te vermijden om naar verboden plaatsen te kijken, dit zijn alle voorwerpen die de geest afleiden van het gedenken van Allah. Zelfs je vrouw moet niet met lust bekeken worden, laat staan andere vrouwen. Ook zijn plaatsen waar kwaad wordt begaan verboden.

U moet onnodige ruzies, onnodige gesprekken, leugens, roddels, eden, grappen, enz. vermijden. Laster en laster zijn grote zonden en het niet naleven van dit verbod kan de loop van het vasten bemoeilijken. Roddelen - praten over een persoon achter zijn rug die hij niet zou willen. Het is zelfs voor vrome moslims moeilijk om deze zonde te weerstaan, maar men moet er constant naar streven. Evenzo is het een zonde om naar zulke gesprekken te luisteren.

Aanbevolen: