Avonden Van Een Vistraditie

Avonden Van Een Vistraditie
Avonden Van Een Vistraditie

Video: Avonden Van Een Vistraditie

Video: Avonden Van Een Vistraditie
Video: Pfff... Wat een avond 😤 | Highlights Feyenoord - FC Drita | Europa Conference League 2021-2022 2024, April
Anonim

Jaarlijks worden eind augustus in Kroatië avonden van de visserijtraditie gehouden. Veel toeristen van overal komen naar de evenementen die aan deze vakantie zijn gewijd, die houden van de zee en alles wat daarmee samenhangt.

Avonden van een vistraditie
Avonden van een vistraditie

De belangrijkste evenementen vinden plaats in de Kroatische stad Rovinj, gelegen aan de kust van het schiereiland Istrië. Tijdens de feestdagen wordt deze stad met 15 duizend inwoners getransformeerd. Aan de kade staan mobiele keukens, waarin waanzinnig lekkere gerechten worden bereid. Er zijn ook tafels voor iedereen, zodat u kunt genieten van de geneugten van de nationale keuken met uitzicht op zee. De geuren van gebakken vis, garnalen en inktvis worden door de stad gedragen. Ze koken ook verbazingwekkend heerlijke miniatuurdonuts - een favoriete delicatesse van veel toeristen. De meest voorkomende dranken zijn de beroemde Istrische wijnen en schuimig amberkleurig bier.

Ook wordt aan de kade een groot podium ingericht, waarop de hele vakantie verschillende creatieve groepen, folkloristische ensembles in klederdracht en soloartiesten optreden. Hun repertoire omvat liedjes over de zee en de liefde, begeleid door prachtige dansen. Naast het podium staat een groot scherm waarop schilderachtige scènes uit het leven van de stad Rovinj worden uitgezonden.

Een verplicht onderdeel van de jaarlijkse vakantie van visserijtradities in Kroatië is de bouw van een oude boot - batans, gemodelleerd naar die waarop verre voorouders aan het vissen waren. Dan wordt, onder algemeen gejuich, de nieuw gebouwde batana in de haven te water gelaten. Tegelijkertijd beginnen demonstraties op de batans van behendige roeiers en schrijven betoverende pirouettes op het zeeoppervlak.

In 2012 beginnen op 31 augustus de avonden van de visserijtraditie in Rovinj. Talloze reisorganisaties nodigen iedereen uit om deze vakantie te bezoeken en een onvergetelijke ervaring van het geweldige Kroatië te beleven. Wil je geen gebruik maken van de diensten van touroperators, zorg dan zelf voor het kopen van tickets en het boeken van een hotel.

Aanbevolen: