Hoe Is Het Festival "Avonden Van De Visserijtraditie" In Kroatië?

Hoe Is Het Festival "Avonden Van De Visserijtraditie" In Kroatië?
Hoe Is Het Festival "Avonden Van De Visserijtraditie" In Kroatië?

Video: Hoe Is Het Festival "Avonden Van De Visserijtraditie" In Kroatië?

Video: Hoe Is Het Festival
Video: [LIVE] MO Showcase: Tres Navy – MO Festival 2021 2024, April
Anonim

Gelegen op het Balkan-schiereiland en bestaande uit de continentale en Adriatische delen, is Kroatië een zeer pittoreske plaats. Tijdens de zomermaanden trekt het een groot aantal toeristen.

Hoe is het festival "Avonden van de visserijtraditie" in Kroatië?
Hoe is het festival "Avonden van de visserijtraditie" in Kroatië?

Naast de onberispelijk schone zee, 4000 kilometer kustlijn, luxueuze dennenbossen en geneeskrachtige bronnen met mineraalwater, is Kroatië ook interessant vanwege de tradities en feestdagen die jaarlijks in dit land worden gehouden.

Elke zomer worden er in Kroatië avonden van de visserijtraditie georganiseerd. Ze vertegenwoordigen drie festivals gewijd aan de oude gebruiken van de voorouders. Feestelijke festiviteiten worden gehouden in steden als Rovinj, Vrsar, Funtana, enz. Maar de belangrijkste feestelijke evenementen vinden toch plaats in Rovinj.

Vroeger was het leven in Kroatische steden onlosmakelijk verbonden met de zee, die de families van vissers voedde. Bij zonsopgang gingen ze vissen op boten - "batans", en 's avonds keerden ze terug naar huis met hun vangst.

Tijdens de avonden van de visserijtraditie herinneren Kroaten zich altijd de eigenaardigheden van de constructie van de "batana" -boot. Alle nieuwkomers nemen deel aan de bouw ervan. En tijdens de afdaling van de batana in zee verzamelen de inwoners van de hele stad zich in de haven.

Elk jaar bieden de gastvrije gastheren van de stad Rovinj hun gasten een geheel nieuw en spannend programma, verrassen met interessante muzikale optredens en optredens en trakteren iedereen op beroemde Istrische wijnen en traditionele visgerechten.

Aan de stadsdijk verschijnen mobiele keukens, tafels, schilderachtig uitgestrekte visnetten. Op het centrale plein van maarschalk Tito in Rovinj wordt elk jaar een enorm podium neergezet, waarop verschillende creatieve teams optreden.

Naast het podium staat een groot scherm waarop gedurende de avond interessante shots uit het stadsleven flikkeren. Op dit moment worden demonstratie-uitvoeringen van bekwame roeiers op kleurrijke batanboten op zee gehouden.

De geur van gebakken vis, garnalen, inktvis en heerlijke donuts is overal op de promenade te horen. Amberbier en de beste Istrische witte wijn stromen als een rivier. En dit alles - op de melodieuze deuntjes van de zee en liefde, op de pirouettes van meeuwen over de zeegolven, gekleurd door de stralen van de ondergaande zon.

Aanbevolen: