Hoe Paaskaarten Te Ondertekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Paaskaarten Te Ondertekenen
Hoe Paaskaarten Te Ondertekenen

Video: Hoe Paaskaarten Te Ondertekenen

Video: Hoe Paaskaarten Te Ondertekenen
Video: DIY Boba / Bubble Tea! Healthy Recipes - Mind Over Munch 2024, April
Anonim

Heldere opstanding van Christus (Pasen) is de belangrijkste feestdag van het orthodoxe Rusland. Op deze dag is het gebruikelijk om geschenken-symbolen uit te wisselen en elkaar te begroeten met een driedubbele kus: “Christus is verrezen! Echt opgestaan! Families verzamelen zich aan de feesttafel en de afwezige familieleden en vrienden worden gefeliciteerd met paaskaarten. Mensen die zichzelf niet als diep religieus beschouwen of simpelweg religieuze tradities niet goed genoeg hebben bestudeerd, moeten weten dat er bepaalde regels zijn voor geschreven paasgroeten.

Hoe paaskaarten te ondertekenen
Hoe paaskaarten te ondertekenen

Noodzakelijk

  • - ansichtkaart;
  • - Vulpen;
  • - rode viltstift;
  • - de envelop.

instructies:

Stap 1

Pak een Paaskaart. Geef de voorkeur aan afbeeldingen die traditioneel de opstanding, transformatie, wedergeboorte symboliseren. Dit kunnen gekleurde eieren zijn, paastaarten, paasmanden, lentebloemen, orthodoxe kerken, kaarsen, vrolijke kinderen en volwassenen.

Stap 2

Schrijf uw felicitatietekst. Stel het in een goed humeur samen en denk warm aan degenen voor wie de paaskaart is bedoeld. Gefeliciteerd met de heldere opstanding van Christus moet oprecht, onopgesmukt en vreugdevol zijn. Er is geen ruimte voor ironische opmerkingen en dubbelzinnigheid.

Stap 3

Plaats in de eerste regel slechts twee woorden "Christus is verrezen!" Het is wenselijk om ze in het rood te markeren. Hierop volgt een beroep op de geadresseerde. Als je familie en vrienden feliciteert, noem ze dan bij naam. U kunt de verkleinvorm of de thuisversies gebruiken, bijvoorbeeld "Beste Olenka!", "Geliefde oma!", "Gleb, zoon!" Richt je tot je vrienden, collega's, kennissen met de volgende zin: "Lieve broeder (lieve zuster) in Christus!" Je kunt deze paaskaart ook richten aan een spirituele mentor, een priester die je goed kent, bijvoorbeeld "Beste Vader, Vader Vladimir!" of "Lieve Vader in Christus!"

Stap 4

Schrijf in het grootste deel uw eigen felicitaties en wensen. Vertel ons over die heldere gevoelens die je ervaart en die je wilt delen met je dierbaren. Als de ansichtkaart bedoeld is voor familieleden die ver weg wonen, kunt u spijt betuigen over de onmogelijkheid van persoonlijke aanwezigheid. Bijvoorbeeld: “Christus is opgestaan! Mijn lieve Tanyusha, Volodya en Shurochka! Ik feliciteer u oprecht met de heldere opstanding van Christus! Ik knuffel en kus jullie allemaal drie keer! Ik wens je vreugde, gezondheid, liefde en vrede in je ziel. Moge uw gezin zonder problemen en melancholie leven, moge uw pad het licht van de opstanding verlichten. En hoewel je vandaag ver weg bent, moet je weten dat ik van je hou en ernaar uitkijk je te ontmoeten. Met liefde, je moeder en oma."

Stap 5

Eindig je felicitaties met de woorden "Truly Risen!" Schrijf ze in het midden van de regel en markeer ze in het rood. Het begin en einde van de briefkaarttekst worden gecombineerd tot de traditionele paasgroet: “Christus is verrezen! Echt opgestaan!"

Stap 6

Vul je felicitaties aan met een gedicht. Stel desgewenst zelf 1-2 kwatrijnen samen. Als je denkt dat je geen talent hebt, citeer dan de klassiekers. Bijvoorbeeld, de dichter van de 19e eeuw Konstantin Fofanov: "Op de melodie van paasgebeden En op het luiden van klokken vliegt de lente van verre naar ons toe, Vanaf de middagranden."

Aanbevolen: