Wie Viert De Naamdag Op 16 December

Inhoudsopgave:

Wie Viert De Naamdag Op 16 December
Wie Viert De Naamdag Op 16 December

Video: Wie Viert De Naamdag Op 16 December

Video: Wie Viert De Naamdag Op 16 December
Video: Diabelli Sonatina Op.151 No.1 Movement 3 Sheet Music 2024, April
Anonim

Engelendag en naamdag zijn altijd gevierd in Rusland, maar in de Sovjettijd werd deze traditie vergeten en tegenwoordig beschouwen velen het als een bijna nieuwerwetse trend. Ondertussen staat de kalender vol met namen, waarvan de dragers de naamdag op deze of die dag vieren.

Wie viert de naamdag op 16 december
Wie viert de naamdag op 16 december

Verjaardag

De naamdag is geen verjaardag, het is een datum die wordt geassocieerd met een heilige wiens naam iemand toevallig ontving bij de doop. In de regel kiezen ze als patroonheilige degene wiens herdenkingsdag valt op de geboortedatum van het kind of direct daarna. Interessant is dat mensen met dezelfde naam naamdagen op verschillende dagen kunnen vieren. Fjodors, Nicholas, Ivans of Georgias vieren hun naamdag op 16 december.

Naamdagen maken deel uit van de kerktraditie die wordt geassocieerd met het geven van een andere naam aan een kind bij de doop. Voor de revolutie werden naamdagen beschouwd als een belangrijker feestdag dan verjaardag.

rationalisten

Niet gehaast, een beetje somber en egocentrisch, Fedor is een fervent voorvechter van orde in alles, en daarom slagen deze mensen er, eerst op school en vervolgens op het werk, in om enorme successen te behalen. Er wordt aangenomen dat in relaties met vrouwen een man genaamd Fedor kalm is, alleen serieuze dames kiest.

Maar de naam Ivan, wat "barmhartig" betekent. Jongens die bij de geboorte met deze naam zijn genoemd, zijn nieuwsgierig, wispelturig en roekeloos, geïnteresseerd in alles en kiezen daarom verschillende beroepen voor zichzelf. Ivans zijn niet altijd constant in hun relaties, ze zijn promiscue in relaties, hoewel ze goede huisvaders en geliefde vaders zijn.

De sterke Nikolai is gewend om moeilijkheden te overwinnen met zijn eigen nauwgezette werk. Dus in vertaling betekent deze naam niets meer dan "Veroveraar van Naties". Ondanks zijn opvliegendheid benadert hij zaken behoorlijk grondig en serieus, hij is in staat om elke professionele activiteit perfect aan te kunnen. In de liefde is hij gepassioneerd en snel, als hij de uitverkorene ziet, kan hij meteen voor zichzelf begrijpen dat hij nooit van haar zal scheiden.

Dromers

Maar Gabriels, die op 16 december ook hun naamdag vieren, zijn van nature leiders en rationalisten. Ze denken over elke stap en daad na, hebben een onwankelbare uiterlijke kalmte, zijn optimistisch, zijn uitstekende huisvaders. Op volwassen leeftijd kiezen Andrey's dromers vaak voor creatieve beroepen voor zichzelf, worden acteurs en artiesten en slagen erin om te regisseren. In de liefde zijn ze wispelturig, ze kiezen alleen sensuele, romantische vrouwen voor zichzelf. Vreemd genoeg is Andrei van nature egoïstisch, eist veel aandacht van anderen, is opvliegend, vatbaar voor constante debatten en schandalen over kleinigheden.

Vroeger werden kinderen genoemd in overeenstemming met de heiligen, die de namen en data van geboorte en dood van de heiligen behielden; tegenwoordig wordt de naam volgens de heiligen gegeven bij de doop.

Als Alice onder je vrienden is, haast je dan om haar te feliciteren op 16 december. Vrouwen met deze prachtige oude Griekse naam zijn conservatief in hun opvattingen, ze hebben geen haast om te trouwen of een kind te krijgen, ze definiëren duidelijk een doel voor zichzelf en gaan er gestaag naartoe. Ze werken constant aan zichzelf, kiezen vaak voor extreme activiteiten. Alises zijn uitstekend en behalen meestal serieus succes in hun carrière en persoonlijke leven.

Aanbevolen: