Welke Beroemdheid Viert Zijn Verjaardag Op 16 December

Inhoudsopgave:

Welke Beroemdheid Viert Zijn Verjaardag Op 16 December
Welke Beroemdheid Viert Zijn Verjaardag Op 16 December

Video: Welke Beroemdheid Viert Zijn Verjaardag Op 16 December

Video: Welke Beroemdheid Viert Zijn Verjaardag Op 16 December
Video: WATERBALLONNEN DROPPEN OP MIJN MAMA... *PRANK* #358 2024, April
Anonim

Veel beroemde politici, artiesten, atleten en zangers vieren hun verjaardag op 16 december. In de 18e eeuw werden Ludwig van Beethoven, Jane Austen en Madame Clicquot geboren, in de 19e eeuw - Wassily Kandinsky, Anton Denikin en Max Linder. In de vorige eeuw vierden Yuri Nikolaev, Anna Sedokova, Anfisa Reztsova en Benna Andersson hun eerste verjaardag.

Beethoven
Beethoven

Beethoven

In 1770, op 16 december, werd de grote componist en pianist Ludwig van Beethoven geboren. Hij is een vertegenwoordiger van de Weense klassieke school. Hij schreef muziek in alle bestaande genres, koorcomposities en melodieën voor dramatische uitvoeringen. Ze begonnen te praten over Beethoven in 1787 in Wenen; Mozart persoonlijk waardeerde het talent van de jonge virtuoze pianist. De mentor van de componist was Antonio Salieri. Het werk van Ludwig zit vol revolutionaire thema's, verheven ideeën en drama. Hij was zelf een onvermurwbaar vechter en een harde man. Hij hield er niet van als hem werd bevolen of obsessief werd gevraagd om piano te spelen, hij kon, zonder te buigen, langs de keizer en zijn gevolg lopen. Zijn vrienden herinnerden zich hem echter als een vriendelijke en sympathieke persoon. Werken die de componist wereldfaam brachten: - pianostuk "To Eliza"; - sonates "Aurora", "Lunar", "Appassionata", "Pathetisch"; - Ouvertures "Coriolanus", "Egmont", "Leonora"; - opera "Fidelio"; - vioolsonate "Kreutzerov". Beethoven begint zijn gehoor te verliezen in 1796. Door ziekte is hij verstoken van geluidswaarneming en verlaat hij het huis niet. Maar het was in deze tijd dat hij zijn beroemdste werken schreef. De componist stierf op 26 maart 1827. Meer dan 20 duizend mensen kwamen hem uitzwaaien op zijn laatste reis.

Anfisa Reztsova

Op 16 december 1964 werd skiër en biatleet Anfisa Reztsova geboren in het kleine dorpje Yakimets in de regio Vladimir. Ze is de enige vrouw die in twee wintersporten Olympisch goud heeft gewonnen. Ook Reztsova is de eerste Olympisch kampioen in biatlon. Ze speelde voor de USSR, het GOS en de Russische Federatie.

Anfisa is moeder van vier kinderen. Enkele jaren geleden blies ze de sportwereld op met haar bekentenis van doping in haar skicarrière.

Ze begon haar carrière in 1985. Ze nam als skiër deel aan de Wereldkampioenschappen 1985-1990 en de Olympische Spelen van 1988 en bracht het land verschillende medailles. Ze kwam in 1990 naar biatlon. Ze nam met succes deel aan de Winterspelen in Albertville en Lillehammer en won twee gouden medailles. Tijdens haar sportcarrière slaagde Anfisa erin om twee kinderen te baren.

Joeri Nikolajev

Op 16 december 1948 werd People's Artist Yuri Nikolaev geboren in Chisinau. Hij is een bekende radio- en televisiepresentator. Hij begon zijn televisiecarrière als presentator van een muziekprogramma genaamd "Morning Mail" in 1975. Tegelijkertijd dirigeerde hij populaire programma's - "Song of the Year", "Blue Light", "Good Night, Kids!"

Yuri Nikolaev was goede vrienden met Vlad Listyev. Hij schreef een boek over zijn vriend "Vlad Listyev. Een bevooroordeeld requiem."

In 1991 opent hij zijn eigen productiebedrijf UNIX, dat het programma "Morning Star" begint uit te brengen, waar Nikolaev de vaste gastheer wordt. Hij was ook een co-producer van het muzikale programma "Guess the Melody".

Aanbevolen: