Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 7 November November

Inhoudsopgave:

Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 7 November November
Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 7 November November

Video: Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 7 November November

Video: Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 7 November November
Video: Las bellezas de los actores que protagonizarán la nueva temporada 2024, April
Anonim

7 november is niet alleen de Dag van de Russische Militaire Glorie en de verjaardag van de Oktoberrevolutie. Op deze dag werden verschillende beroemde mensen geboren die een grote invloed hebben gehad op wetenschap, cultuur en politiek.

7noyabrya
7noyabrya

Maria Sklodowska-Curie - de geboorte van een genie

Maria Sklodowska-Curie werd een van de weinige vrouwen aan wie natuurkunde, scheikunde en wiskunde zich overgaven. Samen met haar man, Pierre Curie, ontdekte Maria de elementen radium en polonium. Later werd het fenomeen radioactiviteit het onderwerp van haar proefschrift. Marie Curie werd de eerste vrouwelijke lerares aan de Sorbonne en ontving voor het eerst twee Nobelprijzen - voor natuurkunde en scheikunde. Wetenschappelijke activiteit weerhield Maria er niet van een voorbeeldige echtgenote en moeder te worden - ze baarde en voedde twee dochters op.

Curie's experimenten met radioactieve materialen waren niet tevergeefs - de vrouwelijke wetenschapper stierf op 66-jarige leeftijd aan leukemie.

Leon Trotski - een van de hoofdpersonen in 1917

Het is opmerkelijk dat op 7 november een van de belangrijkste revolutionairen werd geboren. Leon Trotski werd de ideoloog van de Communistische Internationale, een van de organisatoren van de Oktoberrevolutie en het Rode Leger, evenals de auteur van zijn eigen doctrine - het trotskisme. Trotski speelde een cruciale rol in de bolsjewistische partij, maar na de dood van Lenin viel zijn gezag. Als gevolg van een gewelddadige strijd om de macht verloor de politicus alle posten en werd hij het land uitgezet. Hij werd later neergeschoten door een NKVD-agent.

Rina Zelenaya - de ster van Sovjetfilms

Waarschijnlijk vooral werd Rina Zelenaya verheerlijkt door de rol van de schildpad Tortilla uit het verhaal van Pinocchio. Inmiddels heeft de actrice meer dan 50 opvallende en niet erg prominente rollen in andere films. De meeste rollen van Green zijn episodisch, maar ze worden allemaal onthouden door het publiek. Elizaveta Timofeevna, hoofd van de mannequins in "Girl without an Address", Kurochkina uit "Cheryomushki", Tante Ganymedes uit "Three Fat Men" - deze personages brengen een heldere noot in alle films. En fans van de avonturen van Sherlock Holmes zullen Rina Zelena herinneren vanwege haar onnavolgbare rol als Mrs. Hudson.

Rina Zelenaya was een groot meester in het imiteren van kinderstemmen. Ze heeft ongeveer 30 cartoons ingesproken.

Albert Camus - beroemde existentialistische schrijver

De winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur werd beroemd om zijn mysterieuze, enigszins absurde werken, evenals zijn eigen filosofie. Camus stond dicht bij de opvattingen van Nietzsche, dit werd weerspiegeld in zijn werken. Door tuberculose die zich op jonge leeftijd ontwikkelde, stierf de schrijver op 46-jarige leeftijd en liet hij een kleine literaire erfenis na. Zijn werken zijn echter klassiekers geworden en sommige critici zien ze zelfs als een aparte richting - nieuw classicisme.

Aanbevolen: