Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 23 December?

Inhoudsopgave:

Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 23 December?
Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 23 December?

Video: Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 23 December?

Video: Welke Beroemdheid Werd Geboren Op 23 December?
Video: Димаш изменил мою жизнь / Интервью с "Dimash Georgia Fan Club" / Грузия, Батуми 2024, Maart
Anonim

December is een maand die de wereld een heel sterrenstelsel van geweldige artiesten heeft gegeven. Op de 23e werden zulke uitstekende persoonlijkheden als Vladimir Nemirovich-Danchenko, Natalya Fateeva, Chet Baker, Lev Durov en Karla Bruni geboren.

Natalia Fateeva
Natalia Fateeva

Vladimir Nemirovich-Danchenko

Vladimir Ivanovich Nemirovich-Danchenko is de grootste Russische en Sovjet-theatrale figuur: regisseur, leraar, criticus, toneelschrijver. Geboren in december in het kleine stadje Ozurgeti (modern Georgië). Een van zijn belangrijkste prestaties is de oprichting van het Moscow Art Theatre. Nemirovich-Danchenko was een van de eersten die de titel van People's Artist of the USSR ontving. In samenwerking met Stanislavsky voerde hij Tsjechovs Seagull, At the Bottom of Gorky, The Inspector General van Gogol, Woe From Wit van Griboyedov en andere iconische toneelstukken op het podium van het Moscow Art Theatre op.

Natalia Fateeva

Natalya Nikolaevna Fateeva is een van de meest geliefde actrices van het Sovjet- en Russische theater en film, People's Artist van de RSFSR. All-Union roem werd haar gebracht door de rol van Zoe in de film "Three plus two". Later speelde de actrice in belangrijke films als 'Gentlemen of Fortune' en 'The Meeting Place Cannot Be Changed'. in de Theaterstudio van de filmacteur. In 2014 won ze de Nika Award voor beste vrouwelijke bijrol in Leaves Flying in the Wind.

Voor atypische schoonheid werd Fateeva de Sovjet Sophia Loren. genoemd

Chet Baker

Chet Baker is het pseudoniem voor Chesney Henry Baker, een van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, multi-instrumentalist en leider van een modern jazzensemble. Chet werd de eerste blanke cooljazztrompettist. Samen met Jerry Mulligan, de muzikant die actief experimenteerde met geluid en stijl, wordt hij gecrediteerd voor de hoogtijdagen van de coole stijl. Baker mixte elementen van academische muziek, moderne jazz en swing. Hij was ook een sterke artiest met een zachte, hoge stem.

Lev Durov

Lev Konstantinovich Durov - Volkskunstenaar van de USSR, houder van de Gouden Orde "Service to Art", theater- en filmacteur, regisseur en leraar. Hij is de erfgenaam van de beroemde dynastie van circusartiesten. 50 werkt als productiedirecteur bij het Moskouse Drama Theater op Malaya Bronnaya. Tijdens zijn acteercarrière speelde hij in beroemde films als "I Walk Through Moscow", "Time, Forward!", "The Case of Polynin", "Seventeen Moments of Spring", "The Master and Margarita", enz.

Durov is onder meer lid van de Russische Academie voor Natuurwetenschappen

Carla Bruni

Carla Bruni is een Italiaans-Franse zangeres en componiste, voormalig topmodel, ex-first lady van de Franse Republiek. In de jaren 90 maakte ze carrière in de modellenindustrie en werd ze een van de best betaalde modellen ter wereld. In 1997 verliet ze de mode en ging muziek maken. Tot op heden heeft de beroemdheid drie solo-albums uitgebracht en deelgenomen aan de creatie van een eerbetoon aan Serge Gainsbourg. Hij is Ridder Commandeur in de Orde van Carlos III - de hoogste Spaanse burgerlijke orde.

Aanbevolen: