Welke Beroemdheid Is Er Op 11 December Geboren

Inhoudsopgave:

Welke Beroemdheid Is Er Op 11 December Geboren
Welke Beroemdheid Is Er Op 11 December Geboren

Video: Welke Beroemdheid Is Er Op 11 December Geboren

Video: Welke Beroemdheid Is Er Op 11 December Geboren
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, April
Anonim

De afgelopen wintermaand heeft de wereld verschillende opmerkelijke persoonlijkheden opgeleverd die hebben bijgedragen aan sport, cultuur en geneeskunde in Rusland en de wereld. Onder zulke beroemde mensen zijn Robert Koch, Maurice LeBlanc, Alexander Solzjenitsyn en Nikolai Ozerov.

Welke beroemdheid werd geboren op 11 december
Welke beroemdheid werd geboren op 11 december

Robert Koch is een beroemdheid in de wereld van chirurgie

De beroemde arts en microbioloog Robert Koch werd geboren op 11 december 1843. Deze man redde het leven van miljoenen mensen door onderzoek te doen naar de ziekteverwekkers van miltvuur, cholera en tuberculose. Koch had een medische opleiding, werkte in veel ziekenhuizen en militaire ziekenhuizen, waar hij micro-organismen begon te bestuderen die ziekten veroorzaken. Eens op zijn verjaardag gaf zijn vrouw hem een microscoop, en sindsdien heeft Koch geen afscheid van hem genomen. Hij stopte met zijn medische praktijk en begon nauw aan onderzoek te doen. Hij is vooral bekend om zijn werken over de studie van tuberculose. De door de wetenschapper ontdekte micro-organismen werden de stokken van Koch genoemd en hij kreeg zelf de Nobelprijs.

Koch werd de auteur van medische postulaten die worden gebruikt om micro-organismen te identificeren.

Maurice LeBlanc - Conan Doyle's rivaal

De schrijver Maurice LeBlanc werd geboren op 11 december 1864. LeBlanc is vooral bekend om zijn detectiveverhalen over Arsène Lupin. Dit personage had het interessante uiterlijk van een "nobele rover", een gentleman-dief met verfijnde manieren en die de kansarmen te hulp kwam. De boeken van LeBlanc waren zo populair dat ze wedijverden met die van Conan Doyle uit zijn tijd. Een van de boeken was zelfs gewijd aan de confrontatie tussen Lupin en Sherlock Holmes. Later lieten veel meer moderne Franse schrijvers zich inspireren door de geschriften van Leblanc.

Alexander Solzjenitsyn - dissidente schrijver

Alexander Solzjenitsyn werd geboren op 11 december 1918. Hij werd beroemd om zijn aangrijpende sociaal-politieke werken waarin hij het Sovjetregime aan de kaak stelde. In 1945 werd Solzjenitsyn verbannen naar een correctionele kamp, waar hij werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis. Dit komt tot uiting in de belangrijkste werken van de schrijver - de romans "The First Circle" en "The Gulag Archipelago". In 1956 werd de schrijver gerehabiliteerd, maar verloor later opnieuw de positie van de autoriteiten. Erkenning kwam pas in de jaren tachtig tot hem.

Solzjenitsyn was zeer geïnteresseerd in politiek en publiceerde ook een aantal werken over de moderne geschiedenis van Rusland.

Nikolay Ozerov - atleet en commentator

Nikolai Ozerov werd geboren op 11 december 1922. Ozerov speelde al van kinds af aan tennis en in 1934 werd hij de junior tenniskampioen van Moskou. Later behaalde hij vele overwinningen in deze sport en ontving hij de titel van meester. Een andere hobby van Ozerov was theater. Hij studeerde af aan GITIS en speelde meer dan 20 rollen op het podium en speelde in het Moscow Art Theatre. Toen de televisie zich snel begon te ontwikkelen, bleek Ozerov bij uitstek geschikt voor de rol van sportcommentator - hij kende sport goed en had toneelspraakvaardigheden. Ozerov voerde tientallen rapporten uit verschillende landen uit en ontving de titel van People's Artist.

Aanbevolen: