Welke Beroemde Persoonlijkheden Werden Geboren Op 16 November?

Inhoudsopgave:

Welke Beroemde Persoonlijkheden Werden Geboren Op 16 November?
Welke Beroemde Persoonlijkheden Werden Geboren Op 16 November?

Video: Welke Beroemde Persoonlijkheden Werden Geboren Op 16 November?

Video: Welke Beroemde Persoonlijkheden Werden Geboren Op 16 November?
Video: Vrijheidscollege Natascha van Weezel - 5 mei 2019 2024, April
Anonim

16 november is de geboortedatum van zoveel bekende en beroemde mensen over wie kranten schrijven, films worden opgenomen en die fans, bewonderaars en fans hebben. Het is onmogelijk om alle opmerkelijke persoonlijkheden op te sommen die hun verjaardag op 16 november hebben gevierd en gevierd. Maar wie is de beroemdste van deze jubilea?

Welke beroemde persoonlijkheden werden geboren op 16 november
Welke beroemde persoonlijkheden werden geboren op 16 november

Beroemdheden geboren op 16 november tot XX eeuw

Het was op deze datum in 42 voor Christus. de Romeinse keizer Julius Caesar Augustus Tiberius werd geboren, bekend om veel van zijn prestaties en prestaties, evenals het feit dat het in zijn tijd was dat Jezus Christus werd gekruisigd.

In 1673, op 16 november, werd Alexander Menshikov geboren in een eenvoudig boerengezin, bekend als de beste vriend en favoriet van Peter de Grote, met wie de Russische tsaar door Europa reisde, campagnes voerde en een raam naar Europa "sneed".

Na de dood van de keizer was Alexander Menshikov de de facto heerser van Rusland samen met Catherine I.

Een van de beroemdste natuurkundigen in de geschiedenis van de wetenschap, Jean D'Alembert, werd ook in 1717 in Parijs geboren, dankzij wie de "Encyclopedia of Sciences, Arts and Crafts" werd opgericht. En 150 jaar later, in Rusland in 1873, werd de beroemde marinecommandant, oceanograaf en een van de leiders van de Witte beweging van de Burgeroorlog, Alexander Vasilyevich Kolchak, geboren.

Sommige motorrace-enthousiastelingen uit Italië en andere landen van de wereld vieren nog steeds op 16 november de verjaardag van Tazio Nuvolari, bekend onder de bijnaam "The Flying Mantuan", die een groot aantal auto- en motorraces won.

In 1895 werd Michail Bakhtin, een bekende literaire criticus, filoloog, filosoof, taalkundige en gezaghebbende theoreticus van de middeleeuwse kunst uit de Sovjet-Unie, op deze datum geboren in de stad Orjol.

De persoonlijkheid van Bakhtin werd beschouwd als een cultus onder de intelligentsia en professoren in de USSR.

Welke beroemde persoon werd geboren op 16 november in de 20e eeuw?

Met een verschil van een jaar - 1900 en 1901 - werden twee beroemde Sovjetacteurs Osip Abdulov (de stad Lodz) en Lev Sverdlin (Astrachan) geboren.

Een andere filmster, maar al Amerikaans - Gloria Gloucester - werd geboren op 16 november 1933 in Chicago. Deze filmactrice speelde in een groot aantal bekende films, maar vooral in bijrollen. Vooral de moderne jeugd kon worden herinnerd voor het spelen van de rol van Pythia in de trilogie "The Matrix" met Keanu Reeves.

In 1961, op dezelfde datum, werd Sergei Galanin, de leider en solist van de beroemde Russische groep Serga, geboren, waardoor hits als "What We Need", "Wonderland", "Piece of Heaven" en vele anderen zijn bekend om.

Slechts een jaar jonger dan Sergei Galanin, en een andere bekende in het moderne Rusland, muzikant, componist en zanger Igor Korneljoek.

Op 16 november werden veel beroemde atleten geboren: Alibek Bashkaev (1989, Russisch, judoka die deelnam aan de Olympische medailles in 2008), Daria Belyakina (geboren in Tasjkent in 1986, bekend als een uitstekende zwemmer), Ilya Galyuza (geboren in Archangelsk in 1979, voetballer die speelde voor het Oekraïense nationale team), Oksana Baiul (Oekraïense kunstschaatsster, geboren in 1977 in Dnepropetrovsk) en vele anderen.

Aanbevolen: