19 November - Welke Feestdag Kan Er Op Deze Dag Gevierd Worden?

Inhoudsopgave:

19 November - Welke Feestdag Kan Er Op Deze Dag Gevierd Worden?
19 November - Welke Feestdag Kan Er Op Deze Dag Gevierd Worden?

Video: 19 November - Welke Feestdag Kan Er Op Deze Dag Gevierd Worden?

Video: 19 November - Welke Feestdag Kan Er Op Deze Dag Gevierd Worden?
Video: De Lu0026S girls in het ljakhovo landgoed. Wat hebben we daar gevonden? 2024, Maart
Anonim

De laatste maand van de herfst - november - luidt de komst van de winter in. Het gebladerte is aan het afbrokkelen en de straten zijn grijs en droevig. Het toeval wil dat er in november geen belangrijke festiviteiten zijn… Maar deze maand zijn er nog tal van andere interessante data die spannend gevierd kunnen worden. Op 19 november vallen bijvoorbeeld meerdere feestdagen tegelijk, waarvan u het bestaan misschien niet eens wist.

19 november - welke feestdag kan er op deze dag gevierd worden?
19 november - welke feestdag kan er op deze dag gevierd worden?

19 november - Internationale Mannendag

Op 19 november viert de wereldgemeenschap Internationale Mannendag. Aanvankelijk werd deze officiële feestdag ter ere van het sterkere geslacht in de jaren 60 van de vorige eeuw in de Verenigde Staten geïntroduceerd, maar toen 'nam het geen wortel'. Later, sinds 1999, werd Internationale Mannendag gevierd in Tobago en Trinidad, waarna de traditie om het te vieren zich over de hele wereld begon te verspreiden. Het Afrikaanse land werd ook vergezeld door de inwoners van Noord-Amerika, Azië, Australië en Europa.

Ook worden op 19 november de naamdagen gevierd voor Alexander, Arseny, Anatoly, Victor, Vasily, Herman, Gabriel, Claudius, Nikolai, Nikita, Nina en Seraphima.

Deze mannenvakantie verscheen als een analoog van de Internationale Vrouwendag, omdat mannen - met al hun kracht - ook zorg, warmte en aandacht nodig hebben. Geleidelijk aan begon genderdiscriminatie af te vlakken, en tot op zekere hoogte, dankzij deze feestdag, leek er een uitstekende gelegenheid om de rol van vertegenwoordigers van de mannelijke helft van de mensheid in het gezin te evalueren, zijn onvervangbare deelname aan het opvoeden van kinderen, die van groot belang.

19 november - Dag van rakettroepen en artillerie

Deze gedenkwaardige dag werd ingesteld om de enorme verdiensten van de artillerie- en rakettroepen in de strijd te herdenken als een teken van overwinning op de Duitse indringers in de Slag om Stalingrad. De vakantie werd opgericht in 1944. Aanvankelijk heette het de Dag van de Artillerie en 20 jaar later werd het omgedoopt tot de Dag van de Rakettroepen en Artillerie.

Artillerie is een van de belangrijkste takken van de RF-strijdkrachten. Op 19 november kunnen de verdiensten van het leger door het publiek worden gewaardeerd, aangezien het gebruikelijk is om ter ere van deze feestdag demonstratieparades, oefeningen en schietpartijen te organiseren.

19 november - Dag van de arbeider in de glasindustrie

Op 19 november vieren werknemers in de glasindustrie hun beroepsvakantie. Deze datum valt samen met de verjaardag van de grote Russische wetenschapper M. V. Lomonosov, die een van de recepten creëerde voor het verkrijgen van glas voor mozaïekkunst.

Het is ook vermeldenswaard dat glas meer dan vijfduizend jaar geleden voor het eerst werd verkregen. Ondanks zijn nogal rijke geschiedenis begon de glasindustrie zich pas aan het einde van de 19e eeuw te ontwikkelen, en plaatglas zelf verscheen al in de 20e eeuw.

19 november - Wereld Toilet Dag

Wereld Toilet Dag is een van de originelere feestdagen. Geïnstalleerd op 19 november als Wereldtoiletdag tijdens een internationale conferentie in Singapore in 2001.

De viering van Wereldtoiletdag vond voor het eerst plaats in 2002. Sindsdien wordt deze datum elk jaar in veel landen van de wereld gevierd.

Vertegenwoordigers van verschillende continenten - Noord-Amerika, Azië en Europa, die deel uitmaakten van nationale toiletorganisaties, namen deel aan een groot milieuforum. Als resultaat van de conferentie werden enkele normatieve wetten aangenomen. Waaronder de World Toilet Organization werd opgericht. De nieuw geslagen leden werden de initiatiefnemers van zo'n soort vakantie.

Aanbevolen: