7 November - Wat Is Deze Feestdag

Inhoudsopgave:

7 November - Wat Is Deze Feestdag
7 November - Wat Is Deze Feestdag

Video: 7 November - Wat Is Deze Feestdag

Video: 7 November - Wat Is Deze Feestdag
Video: Wat een feestdag vandaag voor 7 November 2019 2024, April
Anonim

Elke vakantie is een soort toewijding aan een evenement of fenomeen. Verschillende landen kunnen op dezelfde kalenderdag totaal verschillende feestdagen vieren. Op 7 november viert Rusland de Dag van de Militaire Glorie.

Militaire parade op 7 november 1941 op het Rode Plein
Militaire parade op 7 november 1941 op het Rode Plein

7 november - een feestdag in Rusland

Deze feestdag werd ingesteld door federale wet nr. 32-FZ van 13 maart 1995 "Op de dagen van militaire glorie en gedenkwaardige data in Rusland." Op de dag van de vierentwintigste verjaardag van de Oktoberrevolutie, 7 november 1941, werd in Moskou op het Rode Plein een militaire parade gehouden. Toen was het Rode Plein praktisch in de zone van beschietingen van de fascistische troepen, het leger ging van de parade rechtstreeks naar het front - er waren nog maar een paar kilometer te gaan.

Ondanks het slechte weer werden strijders de lucht in geheven boven het Rode Plein. Samen met de toespraak van I. V. Stalin, aan de vooravond van het toespreken van de mensen, had de parade een krachtige impact op het leger en de burgers, en gaf hen vertrouwen in de mogelijkheid van een overwinning. Deze parade wordt beschouwd als een van de belangrijkste momenten van de Grote Vaderlandse Oorlog.

Sinds 2003 wordt er elk jaar in november een plechtige processie gehouden in Moskou ter nagedachtenis aan deze grote militaire parade. Het wordt bijgewoond door veteranen, schoolkinderen, studenten, verschillende creatieve teams en vertegenwoordigers van patriottische vakbonden.

Ook wordt 7 november als de dag van de Oktoberrevolutie gevierd in Wit-Rusland en Kirgizië.

Ondanks de naam wordt de dag van de Oktoberrevolutie gevierd op 7 november, aangezien de bolsjewistische staatsgreep plaatsvond op 25 oktober volgens de oude kalender, respectievelijk op 7 november volgens de nieuwe.

Feestdagen 7 november in andere landen

Op 7 november viert Armenië het nationale wijnfestival. Het wordt jaarlijks gehouden in het dorp Areni, Vayots Dzor marz. Voor het eerst werd het festival, ook bekend als het Areni-festival, gehouden in 2009 en in 2010 ontdekten archeologen in een grot bij het dorp een wijnmakerij die meer dan 6000 jaar oud is.

De Armeense keuken is al sinds de oudheid bekend en ook de Armeense wijn is bekend en beroemd. Vanwege de speciale klimatologische omstandigheden is wijn in Armenië erg zoet en sterk - het percentage suiker en alcohol is hoog. Er worden sterkere halfzoete wijnen verkregen.

De wijnen van dit land zijn beroemd over de hele wereld, maar de meeste druiven die in Armenië worden verbouwd, gaan naar de productie van de beroemde cognac. De rijke wereldcollectie van alcoholische dranken omvat Armeense wijnen, port, muscat, Madeira gemaakt van fijne druiven.

Armeense wijnen versloegen vaak de wijnen van de "grondleggers" van de wijnbereiding: op de verkooptentoonstelling in Spanje ging de overwinning naar Armeense sherry en in Portugal naar port.

Op 7 november komen toeristen uit het hele land en uit het buitenland naar het dorp. Naast wijnproeverijen wordt er op deze dag een kaasproeverij gehouden, lokale meesters laten de gasten van de vakantie kennismaken met de basisprincipes van mandenvlechten, lavash bakken, arishta en gata. Daarnaast wordt het festival begeleid door nationale liederen en dansen. Dankzij het Areni-festival maken toeristen niet alleen kennis met de nationale dranken van Armenië, maar ook met het rijke culturele erfgoed van het land.

Aanbevolen: