Hoe Wordt De Dag Van De Russische Taal Gevierd?

Inhoudsopgave:

Hoe Wordt De Dag Van De Russische Taal Gevierd?
Hoe Wordt De Dag Van De Russische Taal Gevierd?

Video: Hoe Wordt De Dag Van De Russische Taal Gevierd?

Video: Hoe Wordt De Dag Van De Russische Taal Gevierd?
Video: Leer Russisch tijdens je slaap! Intermediate! Leer Russische woorden u0026 zinnen terwijl je slaapt! 2024, April
Anonim

6 juni is de verjaardag van de geniale dichter Alexander Sergejevitsj Pushkin. In 2010 werd besloten om deze dag te wijden aan de Russische taal. Het hele land begon in 1997 Poesjkin-dag te vieren en hierover werd een overeenkomstig presidentieel decreet uitgevaardigd. De samensmelting van de twee vakanties tot één ging harmonieus en natuurlijk, want de grote dichter en de grote taal zijn eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hoe wordt de Dag van de Russische taal gevierd?
Hoe wordt de Dag van de Russische taal gevierd?

instructies:

Stap 1

In heel Rusland komen op 6 juni liefhebbers van Russische literatuur samen in bibliotheken, musea, culturele centra, parken en lezen hun werken en die van erkende meesters van de literatuur. Maar de meest populaire op deze dag zijn nog steeds de gedichten van Pushkin. De lezers bereiden zich een heel jaar voor op de vakantie, iedereen wil het publiek verbazen met hun visie op beroemde werken.

Stap 2

De grote dichter heeft altijd de Russische taal bewonderd, zijn "onmiskenbare superioriteit" ten opzichte van andere dialecten. Poesjkin maakte de literaire taal harmonischer en begrijpelijker, niet zo pompeus als in het werk van andere auteurs, bijvoorbeeld Derzhavin. Daarom kan 6 juni niet worden onderverdeeld in een feestdag ter ere van de verjaardag van de dichter en de dag van de Russische taal.

Stap 3

De tradities van het lezen van poëzie zijn bewaard gebleven sinds de Sovjettijd. Elk jaar komen duizenden mensen samen en zullen zich verzamelen in de Mikhailovski- en Pushkin-heuvels, de werken van jonge talenten en reeds erkende auteurs zijn hier te horen.

Stap 4

Russische steden bereiden op 6 juni feestelijke programma's voor. Theatergroepen zullen uitvoeringen presenteren op basis van het werk van Pushkin, jonge acteurs zullen graag spelen in uitvoeringen gebaseerd op de verhalen van de grote dichter. Cultuur- en recreatieparken zullen audio-opnames uitzenden van de werken van Poesjkin, uitgevoerd door beroemde lezers in plaats van populaire muziek.

Stap 5

In Moskou, bij het beroemde monument voor Poesjkin, kunnen inwoners en gasten van de hoofdstad elk jaar op 6 juni genieten van een rijk cultureel en amusementsprogramma. Quizzen, verschillende wedstrijden, professionele presentatoren en acteurs - dit alles en vele andere evenementen zullen mensen verrassen op de Russische Taaldag.

Stap 6

Een ander onveranderlijk middelpunt van de vakantie is de centrale bibliotheek van A. S. Poesjkin. Hier worden op deze dag romances op gedichten van de dichter gezongen, theatervoorstellingen en muziekuitvoeringen gehouden.

Stap 7

Bijna elke stad in Rusland heeft zulke culturele en amusementscentra, waar op de Dag van de Russische taal mensen met hele gezinnen samenkomen om kinderen kennis te laten maken met de grote literatuur. Het doel van deze vakantie is het behoud en de ontwikkeling van de Russische taal als een nationale schat, een integraal onderdeel van het spirituele en culturele erfgoed van de wereldbeschaving van de aarde.

Aanbevolen: