Hoe De Nationale Eenheidsdag Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Nationale Eenheidsdag Te Vieren?
Hoe De Nationale Eenheidsdag Te Vieren?

Video: Hoe De Nationale Eenheidsdag Te Vieren?

Video: Hoe De Nationale Eenheidsdag Te Vieren?
Video: Wat een feestdag vandaag voor 22 September, 2019 2024, April
Anonim

Nationale Dag van de Eenheid wordt sinds 2005 gevierd. Dit is de laatste Russische feestdag (niet-werkdag) van het jaar - 4 november (volgens de Gregoriaanse kalender). Maar als je een excursie in de geschiedenis maakt, kun je zien dat deze datum (volgens de Juliaanse kalender 22 oktober) al vóór de revolutie werd gevierd als het Feest van het Kazan-icoon van de Moeder Gods.

Hoe de Nationale Eenheidsdag te vieren?
Hoe de Nationale Eenheidsdag te vieren?

instructies:

Stap 1

4 november wordt op grote schaal gevierd in alle steden van Rusland. Maar het middelpunt van de viering is en blijft altijd Nizjni Novgorod. Het was daar in 1612. Minin en Pozharsky verzamelden een militie die Rusland bevrijdde van de dominantie van de Poolse adel en een einde maakte aan de Time of Troubles. Reis naar deze oude stad om in het middelpunt van de actie te staan en leg bloemen bij het monument voor deze twee grootheden.

Stap 2

De orthodox-Russische kerk is deze speciale dag altijd blijven vieren als de feestdag van het Kazan-icoon, zonder onderbrekingen, elk jaar. Bezoek op deze dag de plechtige liturgie in een orthodoxe kerk. Velen van hen organiseren ook religieuze processies waaraan u kunt deelnemen. Doneer op deze dag voor de bouw van nieuwe tempels en kerken in heel Rusland, die door orthodoxe priesters met dankbaarheid zullen worden aanvaard.

Stap 3

Veel politieke partijen (zowel de Communistische Partij van de Russische Federatie, als Yabloko, en Verenigd Rusland, en de Liberaal-Democratische Partij, en anderen) houden op deze dag plechtige processies en bijeenkomsten. Bezoek hen. Je luistert naar de uitvoeringen van beroemde mensen, je kunt er zelf aan deelnemen, je zult interessante concertnummers zien die luidsprekers vervangen.

Stap 4

Neem deel aan de "Russische Mars", die jaarlijks wordt gehouden door nationalistische organisaties. In 2011 waren dat er zelfs twee. Beide werden georganiseerd door jeugdbewegingen. Daar kun je onder andere deelnemen aan verschillende wedstrijden die door de organisatoren worden aangeboden. Bijvoorbeeld een wedstrijd voor het mooiste meisje in klederdracht of voor de populairste volksdans.

Stap 5

Bezoek verschillende tentoonstellingen, beurzen, festiviteiten die op deze dag worden georganiseerd op verschillende locaties in de stad. De programma's op hen zijn zeer rijk, interessant en divers. Veel handwerk gemaakt door de handen van folkloristische ambachtslieden, vloeiende nationale melodieën, volkskostuums - dit alles stelt u in staat om de sfeer van de vakantie en trots op uw multinationale land te voelen.

Stap 6

Help uw land op deze dag met alles wat u kunt. Bijvoorbeeld bloed doneren, of alle mogelijke hulp verlenen aan een weeshuis, of vrijwilligerswerk doen in een tehuis voor gehandicapten.

Stap 7

Vier deze vakantie thuis aan tafel, ga de stad uit voor een picknick, nodig gasten uit bij jou thuis of ga zelf op bezoek, bezoek een restaurant of café; ga naar een club, theater of bioscoop - de keuze is altijd aan jou. Maar blijf niet weg van deze geweldige dag. De dag waarop 400 jaar geleden alle nationaliteiten die in de grootste macht van onze tijd leefden onder de Russische vlag stonden.

Aanbevolen: