Wat Is De Geschiedenis Van Nationale Eenheidsdag?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Geschiedenis Van Nationale Eenheidsdag?
Wat Is De Geschiedenis Van Nationale Eenheidsdag?

Video: Wat Is De Geschiedenis Van Nationale Eenheidsdag?

Video: Wat Is De Geschiedenis Van Nationale Eenheidsdag?
Video: De geschiedenis van A.I. (Nationale AI Cursus) 2024, April
Anonim

In 2005 kondigde de Russische regering de introductie aan van een nieuwe feestdag - Nationale Dag van de Eenheid, die op 4 november zal worden gevierd. Gedurende deze korte periode waren er, ondanks de inspanningen van de staat, geen stabiele tradities om deze dag te vieren. Grotendeels omdat velen nog steeds niet weten wat voor soort mensen zich meer dan vierhonderd jaar geleden verenigden en wat het doel van deze unie was.

Monument voor Minin en Pozharsky in Moskou
Monument voor Minin en Pozharsky in Moskou

Nationale Dag van de Eenheid. Vereisten

De geschiedenis van de feestdag begint op 4 november 1612. In de jaren die hieraan voorafgingen, leed Rusland aan een reeks sociale en politieke rampen die het voortbestaan van het eens verenigde land bedreigden. Meer recentelijk werd de eeuwenoude Rurik-dynastie onderbroken: de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, Tsarevich Dmitry stierf (volgens sommige versies werd hij gedood). De plaats op de troon werd ingenomen door Boris Godoenov, tijdens wiens regering er verschrikkelijke magere jaren waren en talloze boerenopstanden. Toen slaagden twee bedriegers, False Dmitry I en False Dmitry II, erin om de rol van troonpretendent te bezoeken, en tegen 1612 werd de heerschappij van boyars in het land gevestigd, waarbij de mensen werden opgeroepen trouw te zweren aan de Poolse prins Vladislav. De niet-religieuze, buitenaardse macht, opgelegd door de handen van de Poolse garnizoenen in een verzwakt land, viel niet bij veel mensen in de smaak, en als gevolg daarvan werd in Nizjni Novgorod een nationale militie samengesteld onder leiding van Kuzma Minin en Dmitry Pozjarski.

Zijn doel was om een einde te maken aan de "zeven-boyars" en de volledige bevrijding van Moskou van de Poolse troepen, om de veiligheid van de autoriteiten onder hun controle te verzekeren en de orde in het hele land te vestigen. Het verzamelde detachement, met ongeveer 3.000 duizend mensen, verhuisde van Nizjni Novgorod naar Moskou. Tijdens een lange stop in Yaroslavl werd de "Raad van het hele land" bijeengeroepen, waaronder vertegenwoordigers van vele adellijke jongensfamilies. Tijdens deze raad werd het definitieve actieplan aangenomen, evenals een project voor de toekomstige structuur van het land. Toen de militie opnieuw een campagne begon, bedroeg het aantal al meer dan 10.000 mensen. Vertegenwoordigers van alle klassen en vele volkeren die de bevolking van een enorm land vormden, kwamen in de gelederen. De milities waren goed uitgerust, betaald en hadden een duidelijk actieplan, wat hen uiteindelijk tot succes leidde.

Over de gebeurtenissen van 1611-1612 MN Zagoskin schreef de historische roman "Yuri Miloslavsky, of Russen in 1612".

Nationale Dag van de Eenheid. Strijd om Moskou

Op 24 augustus 1612 vond aan de rand van Moskou een beslissende slag plaats tussen de strijdkrachten van de militie en het leger van Hetman Chodkevich. Minin en Pozharsky wisten te winnen, en daarna was de uitkomst van het bedrijf een uitgemaakte zaak. De overblijfselen van Poolse troepen in de hoofdstad verstopten zich achter de muren van Kitay-gorod en het Kremlin, en tijdens de beslissende aanval op 4 november 1612 werd het garnizoen van Kitay-gorod verslagen door de volksmilitie. Het Kremlin gaf zich vier dagen later over.

De viering van de verjaardag van deze gebeurtenissen werd voor het eerst geïntroduceerd door tsaar Alexei Mikhailovich in 1649.

Het resultaat van deze gebeurtenis was niet alleen de bevrijding van de hoofdstad van de indringers, de omverwerping van het boyarregime en het begin van de vestiging van orde in het land. Tegen het einde van februari 1613 betrad Mikhail Fedorovich Romanov, gekozen door de Zemsky Sobor, de troon, wiens nakomelingen het land meer dan driehonderd jaar zullen regeren. Het land is een nieuw tijdperk ingegaan.

Aanbevolen: