Hoe We Rusten In November Op Nationale Eenheidsdag

Inhoudsopgave:

Hoe We Rusten In November Op Nationale Eenheidsdag
Hoe We Rusten In November Op Nationale Eenheidsdag

Video: Hoe We Rusten In November Op Nationale Eenheidsdag

Video: Hoe We Rusten In November Op Nationale Eenheidsdag
Video: 28 панфиловцев. Самая полная версия. Panfilov's 28 Men (English subtitles) 2024, April
Anonim

De enige vrije dag in Rusland valt in de herfst - ter ere van de Dag van Nationale Eenheid. Hoe zullen de Russen in november 2015 rusten ter ere van deze feestelijke datum?

Hoe we rusten in november 2015 op Nationale Eenheidsdag
Hoe we rusten in november 2015 op Nationale Eenheidsdag

Feestdagen november - weekend 2015

Nationale Dag van de Eenheid wordt gevierd in Rusland op 4 november. In 2015 valt deze datum in het midden van de week - op woensdag. In dergelijke gevallen worden weekenden over het algemeen niet overgedragen.

Daarom zal de rust op 4 november in Rusland dit jaar slechts één dag zijn, en de werkweek zal twee dagen worden "gescheurd":

  • 2 november, maandag - een werkdag,
  • 3 november, dinsdag - een pre-vakantie werkdag,
  • 4 november, woensdag - feestdag,
  • 5 november, donderdag - een werkdag,
  • 6 november, vrijdag - een werkdag.

Op de werkdag vóór de vakantie, 3 november, moet in overeenstemming met de Russische arbeidswet de lengte van de werkdag met één uur worden verkort.

Schoolvakanties vallen traditioneel samen met de novembervakantie. In de meeste Russische scholen die volgens een "klassiek" kwartaalschema werken, zullen de herfstvakanties in 2015 9 dagen duren en lopen van 31 oktober tot 8 november.

In Moskou-scholen die werken volgens het modulaire schema "vijf tot zes weken studie - één week vakantie", is een enkele tijd voor de novembervakantie ingesteld, die niet samenvalt met het traditionele schema: schoolkinderen zullen vanaf 17 november rusten tot 23. Maar ook voor dergelijke onderwijsinstellingen is 4 november een vrije dag.

Feestdagen in november 2015
Feestdagen in november 2015

Is 7 november een vrije dag of niet?

Op 7 november vierde Sovjet-Rusland de verjaardag van de Grote Socialistische Oktoberrevolutie. Het wordt sinds 1918 jaarlijks gevierd; op deze dag vonden massale demonstraties en parades plaats in Sovjetsteden. In 1928 werden de novembervakanties "verlengd" - niet alleen 7, maar ook 8 november werd een vrije dag.

Na de ineenstorting van de USSR en de verandering van ideologie werden de novembervakanties hervormd: vanaf 1992 was de 8e dag niet langer een "rode dag van de kalender" en werd een gewone werkdag, en in november was er slechts één vakantie. In 1995 werd 7 november uitgeroepen tot Dag van Militaire Glorie, in 1996 werd de feestdag omgedoopt tot Dag van Akkoord en Verzoening.

Maar in 2005 verscheen de Dag van Nationale Eenheid, gevierd op 4 november, op de Russische kalender en de viering op 7 november werd afgeschaft.

Nu is in Rusland 7 november geen vrije dag - het is een gewone dag. In 2015 valt 7 november echter op zaterdag en 8 november valt op zondag, dus naast het vieren van 4 november, hebben Russen de mogelijkheid om te ontspannen volgens het 'Sovjet-schema' dat velen kennen.

Hoe op te geven in november 2015
Hoe op te geven in november 2015

Wat vieren we op 4 november

Sinds 2005 wordt in Rusland de Nationale Dag van de Eenheid gevierd. Het is getimed om samen te vallen met de verjaardag van de gebeurtenissen in Moskou in 1612 - op 4 november bestormden de troepen van de volksmilitie, geleid door Kuzma Minin en Dmitry Pozharsky, Kitay-Gorod en bevrijdden Moskou van de Poolse indringers. Deze aanval werd een symbool van de eenheid van het volk van een multinationaal land, dat zich verzette tegen de vijand, ongeacht verschillen in afkomst, religie of positie in de samenleving.

De introductie van deze feestdag was grotendeels te wijten aan de noodzaak om de "ideologisch verouderde" dag van 7 november te vervangen, met behoud van de traditie van de herfststaatspatriottische feestdagen. Op Nationale Dag van de Eenheid worden bijeenkomsten, festiviteiten, concerten en andere feestelijke evenementen gehouden in Russische steden.

Aanbevolen: