Hoe Is De Nationale Identiteitsdag In Armenië

Hoe Is De Nationale Identiteitsdag In Armenië
Hoe Is De Nationale Identiteitsdag In Armenië

Video: Hoe Is De Nationale Identiteitsdag In Armenië

Video: Hoe Is De Nationale Identiteitsdag In Armenië
Video: Armenië: Supermarkt 2024, April
Anonim

Nationale Identiteitsdag wordt jaarlijks gevierd in Armenië op 11 augustus. Het was op deze dag in 2492 voor Christus. Hayk Nahapet, de stichter van de koninklijke dynastie van Haykazuni, doodde de tiran Bel en versloeg zijn leger, waardoor de Armeniërs de kans kregen om vrij in hun eigen staat te leven.

Hoe is de Nationale Identiteitsdag in Armenië
Hoe is de Nationale Identiteitsdag in Armenië

Het is op 11 augustus, volgens de Armeense kalender, dat het nieuwe jaar valt, en op dezelfde dag is het gebruikelijk om de Dag van Nationale Identiteit te vieren. Mede door de verwarring van de twee feestdagen is er een traditie ontstaan om op grote schaal te vieren. Zelfs in de oudheid was 11 augustus een nationale feestdag, toen de zeven heidense goden geëerd moesten worden en iedereen, van de soeverein tot de allerlaatste bedelaar, plezier moest hebben. Omdat de Armeniërs geloofden dat de goden zelf op deze dag naar de aarde afdalen en naar hen kijken, probeerden ze de meest magnifieke rituelen uit te voeren, een goed offer te brengen en hun gehoorzaamheid te tonen.

Ondertussen, tot nu toe, op de Dag van de Nationale Identiteit, streven Armeniërs ernaar om met mate en verstandig te vieren. Er wordt aangenomen dat dronkenschap een nadelig effect heeft op mensen, daarom proberen burgers op hun traditionele vakantie niet te veel sterke alcoholische dranken te consumeren en zelfs niet te veel te eten. Tegelijkertijd moet je veel plezier hebben, je landgenoten feliciteren, bepaalde historische gebeurtenissen herinneren die verband houden met Armenië en je land en zijn mensen prijzen.

Om de goden genadig te laten zijn en de inspanningen van stervelingen te zien, proberen Armeniërs op de Dag van Nationale Identiteit vaak voedsel met hun eigen handen te koken en niet het brood van iemand anders te kopen, maar het deeg zelf te kneden en te bakken. Bovendien moeten zelfs de producten zelf, waaruit voedsel wordt bereid, met eigen handen worden verbouwd. Voor de vakantie worden een aantal traditionele gerechten bereid, waarvan sommige gevuld zijn met een speciale Armeense smaakmaker. Deze smaakmaker wordt ngatzakhik genoemd en de Armeniërs geloven dat zij het is die hen allemaal met hun thuisland verbindt.

Officieel op staatsniveau wordt sinds 2008 Nationale Identiteitsdag gevierd. Toen, in 2009, stelde de regering een officiële feestdag in ter ere van Hayks overwinning op de Assyrische tiran Bel, en sindsdien vieren de Armeniërs het elk jaar op 11 augustus. Bekende figuren en beroemdheden feliciteren hun landgenoten en houden plechtige toespraken, concerten worden gehouden in steden en inwoners van Armenië regelen galadiners en feliciteren elkaar.

Aanbevolen: