Hoe Is De Nationale Dag Van België

Hoe Is De Nationale Dag Van België
Hoe Is De Nationale Dag Van België

Video: Hoe Is De Nationale Dag Van België

Video: Hoe Is De Nationale Dag Van België
Video: National Day of the Kingdom of Belgium 21 July 2021 2024, April
Anonim

Elk jaar op 21 juli viert België een grote nationale feestdag. Deze datum werd vastgesteld ter nagedachtenis aan de gebeurtenis die plaatsvond op 21 juli 1931, toen koning Leopold I (Leopold van Saksen-Coburg) trouw zwoer aan het vaderland en de Belgische troon besteeg.

Hoe is de Nationale Dag van België
Hoe is de Nationale Dag van België

Nationale Feestdagen worden door het hele land gevierd, maar de grootste festiviteiten vinden plaats in Brussel. Het mooiste officiële evenement van de vakantie is de beroemde militaire parade (Grand Dance) op Palace Square. Voor de start van de optocht, om precies 10 uur 's ochtends, spreekt de Koning van België het volk toe met een traditionele feestboodschap. In zijn toespraak feliciteert de vorst zijn onderdanen met de gedenkwaardige datum en roept hij hen op zich te verenigen om de integriteit en grootsheid van de staat te behouden.

Daarna begint het meest spectaculaire evenement van de vakantie - een grote militaire parade, die wordt bekeken door de koning, leden van de koninklijke familie, vertegenwoordigers van de politieke, militaire en zakelijke elite van het land, bevoegde vertegenwoordigers van de Europese Unie, evenals als duizenden gewone Belgen.

Na de parade maakt het leger plaats voor muzikanten en dansers op het Paleisplein. De straten van de stad zijn gevuld met massa's Belgen die de symbolen van de staat in hun handen houden - zwart-geel-rode vlaggen. Muziekgroepen, dans- en theatergezelschappen treden op in de open lucht. In de rue de la Regence wordt traditioneel een grote kunst- en ambachtsbeurs gehouden. Daar kun je niet alleen verschillende dingen en souvenirs kopen, maar ook wereldberoemd Belgisch eten en drinken proeven, zoals het beroemde bier.

Op de Nationale Dag van België zijn veel staatsmusea en historische bezienswaardigheden gratis te bezoeken. Het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten openen hun deuren voor bezoekers. Naast culturele instellingen zijn het parlement van België en het Koninklijk Paleis open voor publieksbezoek. Het slotakkoord van de vakantie is een prachtig vuurwerk dat vanaf 23.00 uur de nachtelijke hemel van Brussel verlicht.

Aanbevolen: