Hoe Wordt De Dag Van De Franse Gemeenschap In België Gehouden?

Hoe Wordt De Dag Van De Franse Gemeenschap In België Gehouden?
Hoe Wordt De Dag Van De Franse Gemeenschap In België Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Dag Van De Franse Gemeenschap In België Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Dag Van De Franse Gemeenschap In België Gehouden?
Video: Studio Solidair - Pensioenen: hoe de Fransen Macron hebben overwonnen 2024, April
Anonim

In België wordt jaarlijks op 27 september de Dag van de Franse Gemeenschap gevierd. Deze dag is het hoogtepunt van de strijd van de Belgische bevolking tegen de Nederlandse bezetting. De vakantie wordt gevierd door de hele Franstalige bevolking - de Walen.

Hoe wordt de Dag van de Franse Gemeenschap in België gehouden?
Hoe wordt de Dag van de Franse Gemeenschap in België gehouden?

De revolutie in België begon op 25 augustus 1820, toen een productie van Daniel François Esprit's opera "The Mute of Portici" werd gepubliceerd. Ze vertelde over de opstand van de Napolitaanse vissers tegen de Spanjaarden. Haar patriottische en sentimentele deuntjes raakten de harten van het publiek zo dat ze leidden tot de verovering van het regeringsgebouw door een woedende menigte.

Toen de opstand zich over heel België verspreidde, waren de Nederlanders niet in staat de controle over het opstandige land te behouden. De opstand kon niet worden gestopt en op 26 september werd België tot onafhankelijke staat uitgeroepen.

De dag van 27 september herinnert de Franstalige Belgen eraan dat hun voorouders die dag hun onafhankelijkheid en vrijheid voor zichzelf en hun kinderen verdedigden. Deze datum is een gelegenheid om trots uit te drukken dat we deel uitmaken van een gemeenschap die in staat is te vechten voor haar rechten en belangen.

De belangrijkste evenementen van de Dag van de Franse Gemeenschap in België vinden plaats in steden zoals Bergen, Brussel, Namen, Charleroi, Luik en in andere kleine steden van Wallonië (vijf zuidelijke provincies van België).

Op de Dag van de Franse Gemeenschap zijn alle scholen en andere overheidsinstellingen in heel Wallonië gesloten, entertainmentevenementen van 25 tot 29 september kunnen worden geselecteerd voor alle leeftijden en smaken.

Historische gekostumeerde optredens worden gehouden in de straten van de steden, en vieringen worden gehouden in alle parken van Wallonië. Het evenementenprogramma omvat concerten en uitvoeringen voor volwassenen en kinderen, massale sportevenementen, filmvertoningen. Alle activiteiten zijn over het algemeen gratis voor zowel de inheemse bevolking als toeristen.

Traditioneel wordt sinds 1975 een van de steden in het Franstalige deel van België gekozen door het parlement en de regering die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van evenementen die worden georganiseerd om de Dag van de Franse Gemeenschap in België te vieren. In 2012 werd de stad La Louviere als zo'n centrum gekozen.

Aanbevolen: