Hoe Is De Dag Van Het Nationale Leger Van De Republiek Moldavië

Hoe Is De Dag Van Het Nationale Leger Van De Republiek Moldavië
Hoe Is De Dag Van Het Nationale Leger Van De Republiek Moldavië

Video: Hoe Is De Dag Van Het Nationale Leger Van De Republiek Moldavië

Video: Hoe Is De Dag Van Het Nationale Leger Van De Republiek Moldavië
Video: ВИЛЬНЮС, в который хочется приезжать. Литва, Прибалтика. 4K 2024, April
Anonim

Volgens de traditie die zich meer dan twintig jaar geleden heeft ontwikkeld, wordt op 3 september de Dag van het Nationale Leger gevierd in de Republiek Moldavië. Plechtige gebeurtenissen in verband met deze datum beginnen met het leggen van bloemen bij de monumenten voor Stefanus de Grote en de Treurende Moeder.

Hoe is de dag van het nationale leger van de Republiek Moldavië
Hoe is de dag van het nationale leger van de Republiek Moldavië

Het begin van de vorming van het leger van de Republiek Moldavië wordt beschouwd als 3 september 1991. Toen werd het decreet "Over de vorming van de strijdkrachten" ondertekend. Tegen 1997, toen het leger ongeveer 11 duizend mensen telde, was het proces van het creëren van de belangrijkste structuren van de strijdkrachten van de onafhankelijke republiek voltooid. In 1994 werd Moldavië lid van het Partnership for Peace-programma, wat praktische samenwerking met het NAVO-blok impliceert. De interactie in het kader van dit programma omvat zowel militaire oefeningen als samenwerking op het gebied van bestrijding van de gevolgen van natuurrampen en andere calamiteiten. Zoals de minister van Defensie Vitalie Marinuta opmerkte in een interview op de officiële blog van het ministerie van Defensie van Moldavië, is het de bedoeling om in het najaar van 2012 voorstellen te doen voor de herstructurering van het leger. Dit kan leiden tot een verkleining van de krijgsmacht en een grotere slagkracht.

De dag waarop het decreet over de oprichting van de strijdkrachten werd ondertekend, werd later beschouwd als de dag van het nationale leger van Moldavië. Ter ere van deze gebeurtenis worden jaarlijks op 3 september bloemen gelegd in Chisinau bij het monument voor Stefanus de Grote, een van de beroemdste heersers van Moldavië, die leefde in de 15e eeuw. Er wordt aangenomen dat het land dankzij de talenten van deze politicus ooit een ongekende economische bloei heeft bereikt en internationale erkenning heeft gekregen. De naam van Stefan de Grote, of Stefan cel Mare, is de naam van de 2e Infanteriebrigade van het Moldavische leger. Om hulde te brengen aan de soldaten die hun leven hebben gegeven voor de territoriale integriteit van het land, worden op 3 september bloemen gelegd bij het monument "Grieving Mother", dat zich in het Eternitate-monumentencomplex bevindt.

Dag van het Nationale Leger is een gelegenheid om vooraanstaande soldaten en officieren te belonen, om veteranen te feliciteren. In de steden Chisinau, Balti, Cahul en Ungheni, waar infanterie- en artillerie-eenheden van het Moldavische leger zijn gestationeerd, worden feestelijke concerten gehouden. 3 september is echter geen vrije dag in het land, zoals gemeld in het nieuws van de officiële website van het Ministerie van Defensie van de Republiek Moldavië, ter gelegenheid van de feestdag kregen de soldaten drie dagen verlof.

Aanbevolen: