Hoe Halloween Tot Stand Kwam

Inhoudsopgave:

Hoe Halloween Tot Stand Kwam
Hoe Halloween Tot Stand Kwam

Video: Hoe Halloween Tot Stand Kwam

Video: Hoe Halloween Tot Stand Kwam
Video: Хэллоуинская песня | Английский Песни для детей 2024, April
Anonim

Halloween is een moderne feestdag die gevierd wordt op 31 oktober, de dag voor Allerheiligen. Het woord "halloween" werd voor het eerst genoemd in de 16e eeuw. En de vakantie zelf kwam van de oude Kelten. Op deze dag zagen ze het licht en het warme seizoen, waarna de tijd van kou en duisternis kwam.

Halloween
Halloween

Geschiedenis van oorsprong

Het verhaal begon in Noord-Ierland en Groot-Brittannië, waar de oude Kelten woonden. Een Ierse legende vertelt over een oude boer, Jack, die dol was op sterke drank en gokken. Hij communiceerde met de duivel en bedroog hem twee keer. Na zijn dood ging Jack, vanwege zijn wrede leven, niet naar de hemel. Ook was de deur naar de hel voor hem gesloten, omdat de duivel had gezworen Jack's ziel niet te nemen. Dus de boer was gedoemd om over de wereld te zwerven. Het had een pompoenkop met een smeulende sintel erin.

De oude Keltische stammen zagen op 31 oktober de zomertijd af en ontmoetten het winterseizoen. Borderline-tijd werd voor hen als mystiek en magisch beschouwd. De levenden konden de andere wereld bezoeken en de doden kwamen naar de mensenwereld. Men geloofde ook dat de zielen van de doden op deze dag naar hun huizen terugkeerden. Levende familieleden maakten offervoedsel voor hen klaar. Kelten, om geesten weg te jagen, enge kostuums aan te trekken en fakkels aan te steken.

In de 7e eeuw stelde paus Bonifatius Allerheiligen in, gevierd op 1 november. Dit werd gedaan om heidense gebruiken en overtuigingen te elimineren. Christelijke en Keltische gebruiken vermengden zich echter en de feestdag werd religieus van aard. Pas in de 19e eeuw werd Halloween een seculiere feestdag en verloor uiteindelijk zijn religieuze betekenis.

Hoe wordt Halloween gevierd?

Het belangrijkste kenmerk van de vakantie is Jack's lamp. Het is een uitgehouwen pompoen met een grijnzend, boosaardig gezicht. In de pompoen wordt een kaars geplaatst. Er wordt aangenomen dat zo'n symbool boze geesten uit het huis verdrijft. Het huis en appartement zijn versierd met dorpsvogelverschrikkers. Mensen verkleden zich als personages uit horrorfilms. De kostuums van de Mummie en Frankenstein zijn populair. De traditionele kleuren van Halloween zijn oranje en zwart. De hoofdthema's zijn monsters, kwaad, dood en het occulte.

Het eerste dragen van pakken werd geregistreerd in 1895 in Schotland. Daarna gingen de kinderen met maskers van huis tot huis, waar ze geld, snoep en gebak kregen. Verkleedkleding is de afgelopen eeuw aanzienlijk geëvolueerd. In 2000 waren er onder de feestvierders heksen, vampiers, weerwolven, feeën, popcultuurfiguren en koninginnen te vinden.

Tegenwoordig wordt Halloween niet alleen in Engelstalige landen gevierd, het is ook populair in Europese landen, China, Japan, Indonesië. Hij verscheen onlangs in Rusland, maar heeft zijn fans en zijn tradities al verworven. Jonge mensen, gekleed in gruwelijke kostuums, hebben plezier en luidruchtige feesten in nachtclubs en disco's. Veel uitgaansgelegenheden bereiden op 31 oktober verschillende Halloweenfeesten voor hun bezoekers.

Aanbevolen: