Hoe Is Oud En Nieuw Tot Stand Gekomen?

Inhoudsopgave:

Hoe Is Oud En Nieuw Tot Stand Gekomen?
Hoe Is Oud En Nieuw Tot Stand Gekomen?

Video: Hoe Is Oud En Nieuw Tot Stand Gekomen?

Video: Hoe Is Oud En Nieuw Tot Stand Gekomen?
Video: Efteling oud en nieuw 2015 2024, Mei
Anonim

In de nacht van 13 op 14 januari 2015 wordt Oud Nieuwjaar gevierd in Rusland en sommige GOS-landen. Deze feestdag is ontstaan als gevolg van een wijziging in de chronologie. Vanwege de discrepantie tussen de Gregoriaanse en Juliaanse kalenders, hebben we de mogelijkheid om twee nieuwjaarsdagen tegelijk te vieren - volgens de oude stijl en volgens de nieuwe stijl.

Hoe is Oud en Nieuw 2015 tot stand gekomen?
Hoe is Oud en Nieuw 2015 tot stand gekomen?

Het is nodig

De populariteit van het oude nieuwjaar groeit elk jaar. Dit is niet verwonderlijk - we krijgen tenslotte de kans om de tijd terug te draaien, deze magische vakantie opnieuw te vieren en tijd te hebben om te doen waar we geen tijd voor hadden op de dag van de officiële nieuwjaarsviering. En bovendien heeft alles alles om het oude nieuwjaar te vieren - stadskerstbomen verrassen ons nog steeds met hun decoratie, en op tv tonen ze herhalingen van blauwe lichten en spelen nieuwjaarsfilms

instructies:

Stap 1

Deze dag maakt het mogelijk om het nieuwe jaar te vieren zoals je het zou willen vieren, maar om de een of andere reden is het je niet gelukt. Stel dat u op oudejaarsavond naar de kerstboom wilde, maar voor uw plotseling zieke huisdier moest zorgen. Het blijkt dat Oud en Nieuw een soort tweede kans is om plezier te hebben.

Beeld
Beeld

Stap 2

Bent u vergeten iemand een Gelukkig Nieuwjaar te wensen op 1 januari, dan is het nog niet te laat om de situatie op Oud Nieuwjaar in orde te brengen. Oud Nieuwjaar is ook een goede gelegenheid om uw nieuwjaarswens te doen. Als je dit op 31 december met de klokken bent vergeten te doen, dan kan dat in de nacht van 13 op 14 januari.

Stap 3

Oud nieuwjaar valt samen met kerst, en deze tijd is lange tijd gehuld in mystiek en geheimen. Aangezien het gebruikelijk is om te raden tijdens de kerstperiode, kunnen deze twee gebeurtenissen worden gecombineerd en voorspellen wat u het komende jaar te wachten staat. Vergeet niet om het oude nieuwe jaar te plezieren met een gedekte tafel. Immers, zoals ze zeggen, als de tafel rijk is op nieuwjaar, dan zal het het hele jaar barsten van verschillende lekkernijen.

Aanbevolen: