Hoe Oud En Nieuw Gevierd Wordt In Het VK

Inhoudsopgave:

Hoe Oud En Nieuw Gevierd Wordt In Het VK
Hoe Oud En Nieuw Gevierd Wordt In Het VK

Video: Hoe Oud En Nieuw Gevierd Wordt In Het VK

Video: Hoe Oud En Nieuw Gevierd Wordt In Het VK
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, April
Anonim

Kerstmis wordt traditioneel beschouwd als de belangrijkste wintervakantie in Groot-Brittannië. Nieuwjaar wordt alleen gezien als onderdeel van de kerstvakantie. Alleen de Schotten vieren het als een geweldige vakantie. Desalniettemin verzamelen veel Londenaren zich op oudejaarsavond op het centrale plein van de stad om elkaar te feliciteren met de vakantie terwijl de Big Ben-klok slaat.

Hoe oud en nieuw gevierd wordt in het VK
Hoe oud en nieuw gevierd wordt in het VK

De Britten vieren het nieuwe jaar meestal op bezoek bij vrienden, op straat, in restaurants en pubs. Jongeren vermaken zich op vakantiefeesten die om 20.00 uur beginnen en doorgaan tot in de vroege uurtjes. Een feestelijke menigte zwerft de hele nacht rond op Trafalgar Square. Straatverkopers bieden vrolijk kerstspeelgoed, fluitjes, carnavalsmaskers en ballonnen aan aan vrolijke Londenaren.

Nieuwjaarsfeesten

Voor kinderen worden voorstellingen gespeeld op basis van de plots van klassieke Engelse sprookjes. Vrolijke carnavalsoptochten worden gehouden onder leiding van de hoofdnar genaamd Lord Disorder. Onder hun deelnemers zijn Hobby Horse (een jonge kerel in een paardenkostuum), de March Hare uit Alice in Wonderland, Humpty Dumpty, Punch en andere sprookjesfiguren.

Op kerstavond wordt op Trafalgar Square een nieuwjaarsboom geplaatst, die bij deze gelegenheid uit Noorwegen wordt meegebracht. De beroemde Londense nieuwjaarsparade wordt daar ook gehouden - een van de meest massale nieuwjaarsoptochten in Europa. Meestal nemen er meer dan 10.000 mensen aan deel, waaronder dansers, muzikanten, acrobaten en clowns.

Om middernacht worden de dekens verwijderd van de klokken van de Big Ben, waarin de klok is gewikkeld voor de winter, en hun strijd luidt de komst van het nieuwe jaar in. Op dit moment proberen jonge geliefden te kussen onder een maretaktak, zodat ze het volgende jaar bij elkaar kunnen blijven.

Nieuwjaar met familie

Sinds de kerstviering staan er kerstbomen in de huizen en boven de deuren hangen takjes hulst, klimop en maretak. De belangrijkste geschenken worden hier met Kerstmis gegeven, maar het is gebruikelijk om ansichtkaarten en kleine souvenirs uit te wisselen met nieuwjaar. Er wordt aangenomen dat de kerstman op oudejaarsavond, net als met Kerstmis, naar kinderen komt. Voordat ze naar bed gaan, laten ze hem een traktatie achter in speciaal geprepareerde klompen en zetten een bord voor geschenken op tafel.

Aan de nieuwjaarstafel worden traditionele feestgerechten geserveerd: kalkoen met kastanjes en gebakken aardappelen, vleespasteitjes, gestoofde spruitjes, haverkoeken, gebakken gans en steaks. Daarna volgen je favoriete Engelse desserts, incl. pudding, appeltaart, fruit en zoetigheden. Punch wordt beschouwd als een traditioneel nieuwjaarsdrankje.

De bekendste van de Britse nieuwjaarstradities is het welkom van de eerste gast. Er wordt aangenomen dat het jaar succesvol zal zijn als na middernacht een donkerharige jongeman als eerste het huis binnenkomt. Tegelijkertijd moet hij brood, kolen en een snufje zout als geschenk aan de eigenaren brengen - symbolen van voedsel, warmte en welvaart. De gast gooit de sintel meteen in de open haard. Daarna feliciteren alle leden van het huishouden elkaar en trakteren ze de gast.

Aanbevolen: